ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος εργαζομένων Χαλυβουργικής στο Newsbomb.gr: «Ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση»

Πρόεδρος εργαζομένων Χαλυβουργικής στο Newsbomb.gr: «Ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση»

Χαλυβουργική: Την απόλυτη εξαθλίωση, όπως υποστηρίζουν, ζουν εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, οι οποίοι κλείνουν συμβολικά σήμερα Τετάρτη (09/10) την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Όπως αναφέρουν στο Newsbomb.gr, εάν δεν δοθεί άμεσα μία απάντηση από τη διοίκηση, θα προχωρήσουν σε γενικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.

«Ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση, είμαστε απόλυτα εγκλωβισμένοι εδώ και πολύ καιρό στην Χαλυβουργική. Εδώ και τρεις μήνες είμαστε απλήρωτοι και δυστυχώς δεν παίρνουμε από κανέναν μία σαφή απάντηση για το τι θα γίνει, αλλά και για τα λεφτά μας», τονίζει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Χαλυβουργικής κ. Γιώργος Γάκης.

Εδώ και τρεις μήνες και οι 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής είναι απλήρωτοι και δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση της εταιρείας. Σήμερα θέλοντας να διαμαρτυρηθούν έβαλαν φωτιά έξω από την είσοδο της επιχείρησης και έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Όπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής όλο αυτό το διάστημα που παραμένουν απλήρωτοι έχουν απευθυνθεί στη διοίκηση, χωρίς να πάρουν απάντηση, «έχουμε απευθυνθεί στον μεγαλομέτοχο και στη διοίκηση. Κανείς δεν μας δίνει μια σαφή απάντηση».

Μάλιστα, τα προβλήματα για τις οικογένειες των 200 εργαζομένων της Χαλυβουργικής είναι ήδη πολλά και όσο αυτοί παραμένουν απλήρωτοι αυτά μεγαλώνουν, «αυτή τη στιγμή σε πολλούς συνάδελφους έχει κοπεί το ρεύμα στο σπίτι ενώ πολλοί είναι και αυτοί που δεν μπόρεσαν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στις σχολές που πέρασαν».

Τέλος, όπως τονίζει στο Newsbomb.gr ο κ. Γάκης, οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει και τη βοήθεια της πολιτείας ώστε να δοθεί οικονομική βοήθεια.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου για μισή ώρα (10:00-10:30) καταλαμβάνοντας δύο λωρίδες του οδοστρώματος.

Εάν δεν εισακουστεί το αίτημά τους, όπως αναφέρει ο κ. Γάκης στο Newsbomb.gr, «θα προχωρήσουμε σε γενικό αποκλεισμό τόσο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου όσο και των γραφείων της Χαλυβουργικής»

Διαβάστε επίσης:

Εργαζόμενοι Χαλυβουργική: Αν θέλει εθελουσία ο Αγγελόπουλος να διώξει τον Σκινδήλια