ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με τη νταλίκα του θανάτου: Η ταυτοποίηση των 39 θυμάτων θα δώσει απαντήσεις στο μυστήριο

Θρίλερ με τη νταλίκα του θανάτου: Η ταυτοποίηση των 39 θυμάτων θα δώσει απαντήσεις στο μυστήριο
ap

Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τη χειρότερη τραγωδία των τελευταίων ετών - Η ταυτοποίηση των θυμάτων «κλειδί» για το θρίλερ με το φορτηγό του θανάτου

Μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές έρευνες έχει ξεκινήσει στη Βρετανία για την εξιχνίαση της υπόθεσης των 39 πτωμάτων που εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ.

Μεταξύ των θυμάτων που βρέθηκαν στο φορτηγό στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade, είναι και ένας έφηβος.

Ο οδηγός του φορτηγού, o 25χρονος Mo Robinson, έχει συλληφθεί ως ύποπτος για δολοφονία. Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμα καμία πληροφορία για την καταγωγή των θυμάτων ή για το πού πιστεύουν ότι θα κατέληγε το φορτηγό.

Η ταυτοποίηση των θυμάτων «κλειδί» για το θρίλερ

«Κλειδί» για το θρίλερ με το φορτηγό του θανάτου είναι η ταυτοποίηση των 39 θυμάτων καθώς με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η χαρτογράφηση της διαδρομής που ακολούθησαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, μέχρι να φτάσουν στη Βρετανία.

Το όχημα είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής. Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε πως η χώρα δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους και το φορτηγό έχει να πατήσει σε βουλγαρικό έδαφος από το 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική αστυνομία ανέφερε πως το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία. Παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα 39 θύματα βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο κοντέινερ καθώς όσο και να καλούσαν σε βοήθεια δεν μπορούσαν να ακουστούν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα όλοι τους πάγωσαν μέχρι θανάτου στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Μεγάλη Βρετανία.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ειδικοί ανέφεραν ότι η θερμοκρασία εντός του ρυμουλκούμενου του φορτηγού ενδέχεται να έφτανε και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχει τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με την Guardian που επικαλείται αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τον Mo Robinson, ο οποίος πολύ συχνά ανεβάζει στους λογαριασμούς του στα social media εικόνες από τα ταξίδια του με φορτηγό.

Δείτε φωτογραφίες του οδηγού στη Gallery:

Το χρονικό

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί στο Έσεξ της Βρετανίας. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10) βρέθηκαν 39 πτώματα, μεταξύ αυτών και ενός εφήβου, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο φορτηγού σε βιομηχανική ζώνη της κομητείας της ανατολικής Αγγλίας.

Δείτε φωτογραφίες από τη νταλίκα του τρόμου στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ σε μαιευτήριο: Μωρό γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο - Το τραγικό λάθος γιατρού