ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός έπειτα και από το δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων...

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός έπειτα και από το δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Για αύριο Παρασκευή θα σημειωθούν έντονες δυτικά της χώρας βροχοπτώσεις και μπόρες, τοπικά ισχυρέ . Για πιθανότητα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με σφοδρούς νότιους ανέμους έντασης 8 με 9 μποφόρ, στην περιοχή της Μακεδονίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενημέρωση από την ΕΜΥ.

Πιο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά των περιοχών.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να βρέξει το απόγευμα στην Αθήνα.
Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο, και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Τα φαινόμενα το Σάββατο σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Ήπειρο, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα είναι πιο ισχυροί και θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα αγγίξει σε ορισμένες περιοχές τους 23 βαθμούς Κελσίου.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις.

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα θα έχουμε βελτίωση και εξασθένιση των φαινομένων, ενώ από τη Δευτέρα περιμένουμε νέα επιδείνωση από τα δυτικά.


Ροή Ειδήσεων