ΕΛΛΑΔΑ

Ίλιον: Νέα τροπή στο θάνατο του 2,5 ετών αγοριού – Τι αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ίλιον: Νέα τροπή στο θάνατο του 2,5 ετών αγοριού – Τι αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Καταγγελίες για παραμέληση του άτυχου παιδιού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Ίλιον τη Δευτέρα (02/12), όταν και έχασε την ζωή του από ασφυξία παίζοντας κρυφτό, είχε λάβει ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Η 35χρονη μητέρα μετέφερε το παιδί, ηλικίας 2,5 ετών, σε ιδιωτική κλινική και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε φύγει από τη ζωή. Αμέσως ενημερώθηκε το Α.Τ. Περιστερίου που ανέλαβε την υπόθεση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από ασφυξία, χωρίς όμως να υπάρχουν για την ώρα περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες του θανάτου του. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το παιδάκι πιθανόν κλείστηκε σε μπαούλο κατά την διάρκεια παιχνιδιού.

Φως στα ακριβή αίτια αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που διατάχθηκε.

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην "Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056" που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένεια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση», τονίζει στην ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη ενημέρωση της ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες (ΧΑΡΤΕΣ)

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Οι δικαιούχοι και τα ποσά - Πότε θα δοθεί

Σχετικές ειδήσεις