ΕΛΛΑΔΑ

Η οικογενειοκρατία απειλεί τη Κοινωνική Θεολογία

Η οικογενειοκρατία απειλεί τη Κοινωνική Θεολογία
Αρνήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, να συναινέσουν στην πρόταση του υφυπουργού Παιδείας Γ. Πανάρετου για κατάργηση...

Αρνήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, να συναινέσουν στην πρόταση του υφυπουργού Παιδείας Γ. Πανάρετου για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, οι Συγκλητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών που συνεδρίασαν ως αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Πανάρετος είχε στείλει έγγραφο στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητώντας τη γνώμη του Ιδρύματος για να καταργήσει το τμήμα λόγω των πρωτοφανών περιστατικών οικογενειοκρατίας και παρατυπιών που παρατηρήθηκαν σε αυτό. Οι συγκλητικοί -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- εξέλαβαν την κίνηση του υφυπουργού, ως παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, ενώ νωρίτερα είχαν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στους διαμαρτυρόμενους φοιτητές για το ενδεχόμενο κατάργησης του τμήματός τους.

Πάντως, το θέμα της οικογενειοκρατίας και της κατάργησης ενός ολόκληρου τμήματος έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία αρχίζει ο διάλογος του υπουργείου Παιδείας με τα Ιδρύματα στο πλαίσιο των αλλαγών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πάντως, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τάσσεται εναντίον προτάσεων του υπουργείου Παιδείας και ορισμένα μέλη του μάλιστα εξέφρασαν την άποψη ακόμη και να μη συμμετάσχουν στο διάλογο αν δεν αποσυρθούν συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγών.

Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου στην οποία θα θέσουν το θέμα των οφειλομένων αμοιβών των καθηγητών που δούλεψαν στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και δεν έχουν πληρωθεί. Τα οφειλόμενα, λένε οι καθηγητές, ανέρχονται σε πέντε εκατ. Ευρώ.

Ροή Ειδήσεων