Πού χιονίζει και πού υπάρχουν προβλήματα (PICS & VIDS)

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - «Ηφαιστίων»: Θάφτηκαν στο χιόνι τα Βίλια - Βροχή και ψύχος αλλά ούτε... νιφάδα στην Αθήνα

Καιρός - «Ηφαιστίων»: Θάφτηκαν στο χιόνι τα Βίλια - Βροχή και ψύχος αλλά ούτε... νιφάδα στην Αθήνα
INTIME NEWS

«Θάφτηκαν» στο χιόνι τα Βίλια Αττικής από την κακοκαιρία Ηφαιστίων με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη στις γύρω περιοχές, χωρίς ωστόσο να πέφτει το χιόνι που προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι στην Αθήνα. 

Πάνω από μισό μέτρο έχει φθάσει το χιόνι στα Βίλια προκαλώντας προβλήματα στην περιοχή με τις αρχές να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ο στόχος των τοπικών αρχών είναι να παραμείνουν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς το χιόνι αρχίζει και γίνεται πάγος και η μετακίνηση ακόμη και των πεζών είναι επικίνδυνη.

Τα πάντα έχουν σκεπαστεί από ένα λευκό πέπλο ενώ πολλοί κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι και ο κίνδυνος ανάγκης απεγκλωβισμού είναι μεγάλος. Φόβος υπάρχει και για την ηλεκτροδότηση καθώς το ρεύμα έπεσε το απόγευμα της Δευτέρα για λίγο αλλά ευτυχώς επανήλθε.

Εκτεταμένη χιονόπτωση σημειώνεται σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Αττικής, της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα από τη μία να έχουν δημιουργηθεί όμορφα τοπία αλλά από την άλλη να έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα.

Αρκετοί δρόμοι σε όλη την επικράτεια παραμένουν κλειστοί ενώ έχει απαγορευτεί και ο απόπλους των πλοίων από όλα τα λιμάνια της χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης χιονόστρωσης αποτελούν τα Βίλια Αττικής, όπου μάλιστα έχουν σπεύσει οικογένειες για να παίξουν με το χιόνι.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί εικόνες από τα κατάλευκα Βίλια:

Δείτε ΕΔΩ ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Χιονοπτώσεις και σε νησιά

Σφοδρή είναι η χιονόπτωση στη βόρεια Χίο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού από το 6ο έως το 20ό χιλιόμετρο. Η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της βορειοδυτικής Χίου με την επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού, στο ύψος του 28ου χιλιόμετρου.

Όσον αφορά τη Σάμο, δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα λόγω του κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Χιονίζει από το πρωί σήμερα και στη δυτική πλευρά της Μυτιλήνη και στο νότιο τμήμα του γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου.

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικρατούν τις πρωινές ώρες των Θεοφανίων στο Αιγαίο, με ταχύτητες του ανέμου να φθάνουν στα 161 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 147 km/h στη νότια Τήνο.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περιορισμό των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους.

Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Δείτε στους παρακάτω χάρτες τις περιοχές που θα «χτυπήσει» περισσότερο η κακοκαιρία:

Στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν τα 10 μποφόρ.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Την ίδια ώρα, για ραγδαία επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις χιονοπτώσεις:

α. Την Τρίτη (07-01-2020) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές (της παρ. 1β) και από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν.

2. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους

α. Την Τρίτη (07-01-2020) από αργά το απόγευμα προβλέπεται μικρή εξασθένηση.

3. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

α. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (07-01-2020) αναμένεται να εξασθενήσουν.

4. Τον παγετό
που θα σημειωθεί:
α. Την Τρίτη (07-01-2020), κυρίως στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και
την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Λευκό τοπίο και την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βόρεια Ελλάδα.

Καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Σταδιακά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Δείτε LIVE πού χιονίζει τώρα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις