ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Ιράν: Κανένας επιζών από τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους - Βίντεο ντοκουμέντο

Τραγωδία στο Ιράν: Κανένας επιζών από τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους - Βίντεο ντοκουμέντο
ASSOCIATED PRESS

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι όλοι όσοι επέβαιναν στο μοιραίο Boeing 737 που συνετρίβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/01), είναι νεκροί.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες «στη ζωή» μετά τη συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους Boeing 737 με 167 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος, το οποίο είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη, ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο «Ιμάμ Χομεϊνί» με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, όταν ένας από τους κινητήρες του έπιασε φωτιά, ανέφερε ο Κασέμ Μπινιάζ, εκρόσωπος του υπουργείου Δρόμων και Συγκοινωνιών του Ιράν.

Ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη στο έδαφος, προσέθεσε ο Μπινιάζ, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA.

Τα πρώτα στοιχεία πτήσης από το αεροδρόμιο, έδειξαν ότι το ουκρανικό 737-800 σταμάτησε να στέλνει στοιχεία σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή του, ανέφερε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα FlightRadar24. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ακόμα σχολιάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Δείτε εικόνες από το σημείο της συντριβής στη gallery που ακολουθεί:

Η στιγμή της συντριβής

Συγκλονίζει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη συντριβή του μοιραίου Boeing.

Στο βίντεο φαίνεται μια πύρινη μάζα στον ουρανό να είναι σε καθοδική πορεία και μετά από λίγο μια μεγάλη λάμψη φωτίζει για τον ουρανό. Είναι όπως όλα δείχνουν η στιγμή που προσκρούει στο έδαφος.

«Η πυρκαγιά είναι τόσο δυνατή που δεν μπορούμε να κάνουμε καν προσπάθεια διάσωσης (...) επιτόπου βρίσκονται 22 ασθενοφόρα, τέσσερα λεωφορεία-ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο», δήλωσε ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στην ιρανική τηλεόραση.

Κατά τον ιστότοπο FlightRadar24, το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από μόλις τρία χρόνια και ήταν 737-NG.

Ο εκπρόσωπος της Μπόινγκ Γκόρντον Τζόντροου περιορίστηκε να πει ότι η εταιρεία είναι ενήμερη για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης για τη συντριβή αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρείας και ότι προς το παρόν συγκεντρώνει πληροφορίες.

Δείτε συγκλονιστικές πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής στο βίντεο που ακολουθεί:

«Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος» του Μπόινγκ «είναι νεκροί», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις «πρώτες πληροφορίες». Ανακοίνωσε ακόμη ότι διακόπτει το ταξίδι του στο Ομάν και επιστρέφει εσπευσμένα στο Κίεβο.

«Η πρεσβεία μας βρίσκεται στη διαδικασία να διευκρινίσει τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας και τον κατάλογο των ονομάτων των νεκρών», πρόσθεσε ο Ζελένσκι μέσω Facebook.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία: Δείτε ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη (08/01)

Εφορία: Σε ποιους θα διαγραφούν τα χρέη

Σχετικές ειδήσεις