ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Νικολάου για εμπρηστικές επιθέσεις: «Η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται»

Σοφία Νικολάου για εμπρηστικές επιθέσεις: «Η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται»

Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. από τις συνεχόμενες εμπρηστικές επιθέσεις από αγνώστους σε ΙΧ αυτοκίνητα - Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων από δράση των αγνώστων που τις τελευταίες ημέρες καίνε οχήματα σε όλη την Αττική  - Θέλουν να δημιουργήσουν ζώνες ανομίας έξω από τα Εξάρχεια - Με την ενισχυμένη ομάδα ΔΙΑΣ η απάντηση της ΕΛΑΣ - «Δεν μπορεί να αφήσουμε μια μικρή μειοψηφία όπως είναι οι μπαχαλάκηδες να κάνει κουμάντο. Οι μέρες αυτές έχουν τελειώσει»  τόνισε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Newsbomb.gr

Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας που χειρίζονται την έρευνα εκτιμούν πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο «μπαχαλάκηδων» ώστε να δημιουργήσουν ζώνες ανομίας γύρω από τα Εξάρχεια μετά τις συνεχείς επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην περιοχή και κάνουν λόγο για τυχαία επιλογή στόχων. Το έργο της Αστυνομίας είναι δύσκολο καθώς δεν μπορεί να υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών σε όλους τους δρόμους της Αττικής.

Μετά τα συνεχή περιστατικά με εμπρησμούς αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κυρία Σοφία Νικολάου.

Ερωτηθείσα για το αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο "μπαχαλάκηδων" προκειμένου να δημιουργήσουν ζώνες ανομίας γύρω από τα Εξάρχεια η κυρία Νικολάου απάντησε«οι ζώνες ανομίας υπάρχουν εδώ και χρόνια και μάλιστα, τα τέσσερα χρόνια με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λίγο έλειψε όλη η Αθήνα να μετατραπεί σε κέντρο ανομίας αφού υπήρχε "σχέδιο ανοχής"» τόνισε η κυρία Νικολάου και συνέχισε «έχουμε δεσμευτεί ότι όλα αυτά θα σταματήσουν. Εφαρμόζουμε σχέδιο ενίσχυσης αστυνόμευσης και ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές» συμπλήρωσε. «Τα Εξάρχεια είναι μια πολύ όμορφη γειτονιά της Αθήνας και πρέπει να μπορούν οι κάτοικοι του κέντρου να την απολαμβάνουν. Δεν μπορεί να αφήσουμε μια μικρή μειοψηφία όπως είναι οι μπαχαλάκηδες να κάνει κουμάντο. Οι μέρες αυτές έχουν τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Νικολάου.

Για το πώς μπορεί να σταματήσει η «τυχαία» επιλογή στόχων που έχει τρομοκρατήσει το σύνολο των πολιτών, για το αν επαρκούν οι περιπολίες αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της Αστυνομίας η κυρία Νικολάου είπε «οι περιπολίες, βάσει του σχεδίου που εκπονούμε και αναπροσαρμόζεται καθημερινά ανάλογα με τις ανάγκες, θα αυξηθούν. Όπως γνωρίζετε στη μάχη κατά του εγκλήματος έχουμε ρίξει άλλους συνολικά 1.500 αστυνομικούς, στη ΔΙΑΣ και την ΟΠΚΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ήδη έχουν ξεκινήσει τις περιπολίες τους ενισχύοντας την αστυνόμευση στις γειτονιές του λεκανοπεδίου, όπου έχει παρατηρηθεί ότι χρειάζεται ενίσχυση. Ενώ, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συμμετέχουν σε περιπολίες, μπλόκα, ελέγχους και όπου αλλού παρατηρείται ανάγκη» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με την κυρία Νικολάου «στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε αστυνομοκρατούμενες γειτονιές, αλλά να δημιουργήσουμε ασφαλείς γειτονιές με πολίτες που δεν θα φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόλις πέσει η νύχτα. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε και χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά, αλλά είμαστε αποφασισμένοι και θα προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τις επόμενες ημέρες υπάρχουν δίκες με ειδικό ενδιαφέρον όπως αυτές των συλληφθέντων στο Κουκάκι αλλά και μελών του Ρουβίκωνα.

Ερωτηθείσα για το αν οι εμπρηστικές υποθέσεις σχετίζονται με τις εν λόγω δίκες και ποιοι κρύβονται πίσω από τους εμπρησμούς η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είπε «είναι συνήθεις οι συγκεκριμένες πρακτικές. Δεν μπορώ να πω ότι συνδέονται συγκεκριμένα με τις δίκες, αλλά είναι εμφανές ότι γίνεται κάθε φορά σε αντίστοιχες περιπτώσεις που οι «μπαχαλάκηδες» δεν… συμφωνούν και προβαίνουν σε τέτοια «θεαματικά» χτυπήματα, ώστε να επηρεαστεί το δικαστικό σώμα.

«Θα επαναλάβω ότι η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται. Εμείς συνεχίζουμε παρόλη την προπαγάνδα να εφαρμόζουμε το σχέδιο μας για αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Είναι δέσμευσή μας και θα την τηρήσουμε» τόνισε η κυρία Νικολάου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός έξω από το σπίτι της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Σχετικές ειδήσεις