ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρούν για την εργάσιμη Κυριακή του Δεκεμβρίου

Αντιδρούν για την εργάσιμη Κυριακή του Δεκεμβρίου
Διχάζει τον εμπορικό κόσμο, η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας για άνοιγμα των καταστημάτων κέντρου της Αθήνας...

Διχάζει τον εμπορικό κόσμο, η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας για άνοιγμα των καταστημάτων κέντρου της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, τάσσονται κατά της λειτουργίας την συγκεκριμένη Κυριακή, όπως και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, όμως, έμποροι για τους Συλλόγου τους της Αθήνας τάσσονται υπέρ, εκτιμώντας ότι θα αυξήσουν το τζίρο τους. ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ, καλούν το Νομάρχη κ. Γιάννη Σγουρό και το Νομαρχιακό Συμβούλιο να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή, την οποία θεωρούν κερκόπορτα για την άλωση της αργίας της Κυριακής.

Αντιτίθεται στην απόφαση της νομαρχίας Αθηνών και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς. ''Δεδομένου, ότι το θέμα είναι μείζονος σημασίας και κάθε απόφαση για κατάργηση της νομοθετικά κατοχυρωμένης αργίας της Κυριακής, πέραν του ότι αγνοεί την αξία και την σημασία της, δημιουργεί συνθήκες εξυπηρέτησης ορισμένης, μικρής ομάδας επιχειρηματιών, ζητούμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, προκειμένου να μην αποδιοργανωθεί περαιτέρω η δομή της κοινωνίας μας και να μην δημιουργηθεί μια επιπλέον κοινωνική αναταραχή, που τελικά θα αποβεί σε βάρος όλων μας'' σημειώνει ο ΕΣΠ.

Πηγή: www.newscode.gr

Ροή Ειδήσεων