ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία - Κώστας Βουτσάς: «Κατέρρευσε» η κόρη του - Ράγισε καρδιές το «αντίο» της

Κηδεία - Κώστας Βουτσάς: «Κατέρρευσε» η κόρη του - Ράγισε καρδιές το «αντίο» της
IN TIME

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές βρέθηκαν για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Βουτσά, τον «αιώνιο έφηβο» του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι κόρες του, η σύζυγός του, φίλοι, συγγενείς, πολιτικοί και ο κόσμος που τόσο τον αγάπησε, βρέθηκε εκεί για να του πει το τελευταίο «αντίο». Ο Κώστας Βουτσάς «έφυγε» αλλά θα είναι πάντα εδώ. Αυτό ήταν το νόημα του συγκλονιστικού επικήδειου που εκφώνησε η κόρη του, Νικολέττα.

«Ο μόνος λόγος που ο πατέρας μας αποφάσισε να είναι σήμερα εδώ, να ταφεί εδώ είναι γιατί κάποιος από πάνω του «σφύριξε» ότι έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα», είπε η Νικολέττα Βουτσά και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετίσουν τον «αιώνιο έφηβο» του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η Νικολέττα Βουτσά περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του μεγάλου ηθοποιού. Πως ο Κώστας Βουτσάς έφυγε με την οικογένειά του «πάνω από το κεφάλι του επί δυο ώρες». Ήταν μια οικογενειακή γιορτή, είπε η Νικολέττα Βουτσά. Όπως ήθελε εκείνος. «Του τραγουδούσαμε, τον φιλούσαμε, του λέγαμε αστεία. Τον αφήσαμε να κοιμηθεί με ένα πρόσωπο γαλήνιο και πάρα πολύ χαρούμενο».

Δείτε φωτογραφίες της στην παρακάτω gallery:

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τη συγκίνηση, που όμως ήταν εμφανής στη φωνή της, η Νικολέττα Βουτσά είπε πως «εγώ σήμερα γιορτάζω τον άνθρωπο που ενσάρκωσε και προσωποποίησε την έννοια της ζωής. Αν η ζωή ήταν άνθρωπος, θα σηκωνόταν κάθε μέρα επί 88 χρόνια με το ίδιο κέφι όπως ο μπαμπάς, θα δούλευε με το ίδιο κέφι όπως ο μπαμπάς, θα έσπερνε τους σπόρους της με τον ίδιο ενθουσιασμό . Ο μπαμπάς ήταν πιστός στον εαυτό του, συμφιλιωμένος με τον εαυτό του. Εξελισσόταν, ανανεώνονταν, είχε πιάσει το νόημα της ζωής. Σήμερα γιορτάζουμε αυτόν τον πνευματικό άνθρωπο. Ας αντλήσουμε δύναμη για μια ακόμη φορά για να επιστέψουμε το κορμί του στη μάνα γη».

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα - 36χρονη στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις