ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συγκλονιστικές εικόνες σε Αθήνα και Ηράκλειο – Η στιγμή που ασθενείς νικούν το φονικό ιό

Κορονοϊός: Συγκλονιστικές εικόνες σε Αθήνα και Ηράκλειο – Η στιγμή που ασθενείς νικούν το φονικό ιό

Δάκρυα χαράς για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές – Πανηγύριζαν όλοι όταν αποσωλήνωσαν άτομα που νοσούσαν από κορονοϊό

Συγκινητικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τα ελληνικά νοσοκομεία που τις τελευταίες ώρες βλέπουν ολοένα και περισσότερους ασθενείς που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό να βγαίνουν νικητές από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την Μεγάλη Δευτέρα, είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο με ασθενή που νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο να βγαίνει από την Εντατική και τους γιατρούς να ξεσπούν σε κλάματα και χειροκροτήματα.

Το συγκινητικό στιγμιότυπο ανέβασε ο Ιωάννης Κουτσοδημητρόπουλος, παθολόγος – εντατικολόγος, επιμελητής της Α' ΜΕΘ στο Θριάσιο.

Νοσηλευτές και γιατροί δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους και ακούγονται να φωνάζουν «σιδερένιος, μπράβο, κύριε Γιώργο».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ο κ. Κουτσοδημητρόπολος αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Τα πρόσωπα χαμογελούν κάτω από τις μάσκες! Πρώτο εξιτήριο από τη ΜΕΘ Λατσείου ασθενούς με SARS-CoV2. Από τις 20/3/2020 η ΜΕΘ Λατσείου λειτουργεί αποκλειστικά για διασωληνωμένους ασθενείς με SARS-CoV2.

Σήμερα, 25 ημέρες μετά,είμαστε χαρούμενοι διότι :

  • όλοι οι ασθενείς που υποδεχθήκαμε ζουν και συνεχίζουν τον αγώνα τους
  • όλο το προσωπικό είναι υγιές, χωρίς μόλυνση από Covid
  • έχουν αποσωληνωθεί επιτυχώς δύο ασθενείς,
  • εξήλθε ένας και σχεδιάζουμε με αισιοδοξία τη συνέχειαΑγαπημένοι φίλοι,να προσέχετε τους εαυτούς σας!

Να έχετε εμπιστοσύνη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους Υγειονομικούς της χώρας μας!
Θα νικήσουμε!»

Η στιγμή που η 63χρονη βγαίνει από την Εντατική

Ανάλογο βίντεο στο οποίο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ξεσπούν σε χειροκροτήματα καθώς η 63χρονη βγαίνει από την Εντατική, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο κ. Κιούλπαλης:

«Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό βγαίνει από την ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε όμως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αλλά και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Το Βενιζέλειο παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ