ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις πίσω από τα κάγκελα

Κινητοποιήσεις πίσω από τα κάγκελα
Τη διαμαρτυρία τους θα εκφράσουν οι φυλακισμένοι σε όλα τα σωφρονιστικά...

Τη διαμαρτυρία τους θα εκφράσουν σήμερα οι φυλακισμένοι σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, για μια σειρά αιτημάτων τους, γεγονός που είναι ήδη γνωστό στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μεταξύ των αιτημάτων για τους έγκλειστους είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών, οι συνθήκες κράτησης, η περίθαλψη, το καθεστώς χορήγησης αδειών, η μείωση ποινών και οι εναλλακτικοί θερμοί έκτισης.

Τον συντονισμό των κινητοποιήσεων έχουν αναλάβει, μέσω ενός καλά οργανωμένου τηλεφωνικού δικτύου, ομάδες κρατουμένων. Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι θα απέχουν από το συσσίτιο και εν συνεχεία θα οδηγηθούν σε απεργία πείνας.

Οι κρατούμενοι αναφέρουν ότι οι φυλακές έχουν δυναμικότητα 9.700 θέσεις ενώ ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων είναι 12.600 (7.300 αλλοδαποί, 5.100 έλληνες και 180 αλλοδαποί κρατούμενοι προς απέλαση).

Πάντως σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, σε ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων ζήτησε απο τους εισαγγελείς να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ροή Ειδήσεων