ΕΛΛΑΔΑ

1.000.000 μηνύσεις «πνίγουν» τη δικαιοσύνη!

1.000.000 μηνύσεις «πνίγουν» τη δικαιοσύνη!
Σήμα κίνδυνου εκπέμπει η Δικαιοσύνη, αφού σύμφωνα με τα...

Σήμα κίνδυνου εκπέμπει η Δικαιοσύνη, αφού σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα κατά την 26η τακτική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μόνο για φέτος οι μηνύσεις σε όλη τη χώρα, έχουν αγγίξει το 1.000.000 (!), από τις οποίες οι 303.733 έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Ενδεικτικό μάλιστα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δικογραφίες που εκκρεμούν από το 1990!
Με βάση τα στοιχεία αυτά ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη ως τον «μεγάλο ασθενή» ενώ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, απηύθυνε έκκληση σε αυτούς που όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι», δηλαδή στην Κυβέρνηση και την νομοθετική εξουσία, να μην αφήσουν στην τύχη της την Δικαιοσύνη, αλλιώς «το σύστημα θα καταρρεύσει».


Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να σταματήσουν οι «επικίνδυνες» επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, οι οποίες «περιλαμβάνουν αιτιάσεις, που είτε αμέσως είτε εμμέσως, σχεδόν πάντα όμως με αόριστους και αναπόδεικτους ισχυρισμούς και αφορισμούς, βάλλουν κατά του ήθους των δικαστικών λειτουργών, εμφανίζοντας τους, χωρίς όμως προσωποποίηση του ψόγου, ως δεκαζόμενους, επιρρεπείς σε έξωθεν επιρροές και υποκείμενους σε διαφθορά».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Καλαμίδας, αναφέρθηκε στα μεγάλα κενά θέσεων δικαστών και εισαγγελέων, που είναι διαχρονικό φαινόμενο και επανέφερε την πρόταση της παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων από τις 3 στις 5 για να αντιμετωπιστεί το καθεστώς αρνησιδικίας.