ΕΛΛΑΔΑ

Άννα Βούλγαρη: Η ζωή της χρυσής κληρονόμου του οίκου Bvlgari και η απαγωγή που τη σημάδεψε

Άννα Βούλγαρη: Η ζωή της χρυσής κληρονόμου του οίκου Bvlgari και η απαγωγή που τη σημάδεψε

Η Άννα Βούλγαρη έφυγε από τη ζωή στα 93 της χρόνια και η είδηση σκόρπισε θλίψη στην Θεσπρωτία απ’ όπου καταγόταν. Πρόκειται για τη μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη.

Σύμφωνα με το paramythia-online.gr, η Άννα επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά και τα νερά του Ιουνίου, ενώ δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει, με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.

Ζωή σαν παραμύθι

Η ζωή της Άννας Βούλγαρη ήταν ιδιαίτερα πλούσια. Γνώρισε την επαγγελματική επιτυχία, αλλά και την απαγωγή, επί 35 ημέρες. «Απήγαγαν εμένα και τον γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αφτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένειά μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αφτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό», είχε διηγηθεί.

Δείτε το βίντεο:

Η Ελληνίδα κληρονόμος της αυτοκρατορίας είχε αποκτήσει τρία παιδιά και μόλις πριν από περίπου έναν χρόνο είχε συναντηθεί με ανθρώπους του δήμου Παραμυθιάς για να ενημερωθεί για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που είχε προσφέρει στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης.

Μάλιστα τότε είχε δείξει ενδιαφέρον ώστε να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο, με την ίδια την Anna Bvlgari να θέλει να μάθει τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα - Βαριά οπλισμένος ο «δράκος της Λευκίμμης»: Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. - Η στιγμή της ανάσυρσής του

Σχετικές ειδήσεις