ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Επεισόδια στο Σύνταγμα

Διαμαρτυρία για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Επεισόδια στο Σύνταγμα

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (5/6) στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και δυναμιτάκια και από πλευράς αστυνομίας έγινε χρήση χημικών.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, ενώ η Αστυνομία έχει προχωρήσει έως τώρα σε δύο προσαγωγές.

Νωρίτερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε από την αστυνομία.

Πλήθος κόσμου φώναξε συνθήματα για τη δολοφονία του μαύρου άνδρα από αστυνομικό στις ΗΠΑ και έκανε καθιστική διαμαρτυρία.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στο Σύνταγμα:

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, με τις μολότοφ να πέφτουν… βροχή και την αστυνομία να «απαντά» με χρήση χημικών.

Ο κύριος όγκος της πορείας είχε φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ και πριν ολοκληρωθεί, τα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Οι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν μπροστά από την πρεσβεία ενώ έβαλαν και φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Ακόμη, προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε στάσεις λεωφορείων ενώ έσπασαν και φανάρια.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος πέντε συλληφθέντων. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν -κατά περίσταση- αφορούν τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος από κοινού και παράνομη οπλοχρησία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Σε κομβικό σημείο οι έρευνες - Τι λέει ο δικηγόρος της 34χρονης