ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Ο... ατρόμητος αγρότης που δεν φοβάται τους σκορπιούς (pics+vid)

Ναύπλιο: Ο... ατρόμητος αγρότης που δεν φοβάται τους σκορπιούς (pics+vid)

Ο αγρότης Άρης Τσιρίκος από τα Λευκάκια Ναυπλίου στην Αργολίδα την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 βρήκε σε αγροτική οικία στο χωριό του ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά... επτά σκορπιούς!

Οι σκορπιοί είχαν είχαν τρυπώσει κάτω από πέτρες σε αυλή σπιτιού και ο αγρότης γνωστός στην περιοχή για τις γνώσεις του στα ερπετά καλέστηκε για να τους βγάλει.

Το τσίμπημα του σκορπιού που ζει στην Ευρώπη προκαλεί πόνους και ερεθίζει το δέρμα, δεν είναι όμως επικίνδυνο. Οι σκορπιοί που ζουν στις ισημερινές περιοχές είναι πολύ επικίνδυνοι. Το δηλητήριο που έχουν στο αγκάθι στην άκρη της ουράς τους δεν είναι θανατηφόρο, περισσότερο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες.

Δείτε την gallery:

Ο αγρότης μάζεψε τους σκορπιούς και τους μετέφερε για να τους αφήσει ελεύθερους και πάλι στο βουνό.Οι σκορπιοί είναι ζώα που σχηματίζουν την ομώνυμη τάξη αρθροπόδων (Scorpiones) και ανήκουν στην ομοταξία των αραχνίδιων. Οι σκορπιοί έχουν μέγεθος από 3 μέχρι 19 εκατοστά του μέτρου. Κατοικούν σε ξερές και πετρώδεις περιοχές.

Στην Ευρώπη, ο σκορπιός εμφανίζεται περισσότερο στην Ισπανία, την Ιταλία και τα Βαλκάνια. Την ημέρα κρύβεται κάτω από πέτρες, στις σχισμές των βράχων ακόμα και μέσα στα σπίτια, στις σκοτεινές γωνιές ή κάτω από έπιπλα. Τη νύχτα βγαίνει από την κρύπτη του για την ανεύρεση τροφής. Οι σκορπιοί τρώνε έντομα, αράχνες και άλλα μικρά ζωύφια.

Δεν απομακρύνεται από την κρύπτη του εκτός από την εποχή που πολλαπλασιάζεται, οπότε πρέπει να βρει το ταίρι του. Ύστερα από μερικούς μήνες, το θηλυκό γεννάει 25 - 30 αβγά. Η μητέρα βοηθά με τις λαβίδες της να βγουν τα μικρά από τα αυγά. Αφού τα καθαρίσει, τα βάζει πάνω στη ράχη της, όπου μένουν περίπου 15 μέρες. Στο διάστημα αυτό η μητέρα μένει συνέχεια στη φωλιά της, χωρίς να τρώει τίποτα.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κίνηση στις Αφίδνες για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος