ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι έρευνες επικεντρώνονται στην Ακαδημίας;

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι έρευνες επικεντρώνονται στην Ακαδημίας;

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Την «καθαρή» εικόνα της μαυροντυμένης γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα έξω από την δουλεία της, στην περιοχή της Καλλιθέας, έχουν οι αρχές - Από ποια περιοχή της Αθήνας τηλεφώνησε στην υπηρεσία ταξί η σατανική γυναίκα

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η οδός Ακαδημίας, καθώς όπως αποκάλυψε ο Alpha, η σατανική γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα, τηλεφώνησε στις 9 με 10 το βράδυ της Τρίτης (19/05) από τηλεφωνικό θάλαμο της συγκεκριμένης οδού.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η σατανική γυναίκα είχε οργανώσει τόσο καλά το σχέδιο της, καθώς έφτασε στην Ακαδημίας με λεωφορείο και απομακρύνθηκε από την περιοχή με τον ίδιο τρόπο, για να μην βρουν τα ίχνη της οι Αρχές.

Οι έμπειροι Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζουν» την συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να ανακαλύψουν το στοιχείο εκείνο που θα «τσακώσει» την «μαυροντυμένη».

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους την «καθαρή» εικόνα της μαυροντυμένης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από κάμερα ασφαλείας, η μαυροντυμένη γυναίκα φαίνεται να πλησιάζει την είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται ο χώρος εργασίας της Ιωάννας, μόλις 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα πριν η άτυχη 34χρονη φτάσει στη δουλειά της.

Ωστόσο, η «καθαρή» εικόνα της δράστιδας έχει καταγραφεί από κάμερα υψηλής ανάλυσης, που βρίσκεται στο σημείο, όπου την περίμενε το ταξί, με το οποίο διέφυγε, αμέσως μετά την φρικτή επίθεση με το βιτριόλι, επί της λεωφόρου Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπίσει τις διαδρομές που έκανε τις προηγούμενες ημέρες η δράστις, προκειμένου να δει το χώρο και να καταγράψει τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή. Η μαυροντυμένη γυναίκα έφυγε από το σημείο με ταξί, που είχε μισθωμένο ημέρες πριν το περιστατικό.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Τι κατέθεσε η οδηγός που μετέφερε την μαυροντυμένη

Ακόμα και η οδηγός ταξί που επί ημέρες μετέφερε την μυστηριώδη γυναίκα από το Μετς στην Αγία Ελεούσα, στην Καλλιθέα, δεν ήταν σε θέση να δώσει επακριβώς τα χαρακτηριστικά της, καθώς: «…κάθε φορά που έμπαινε στο ταξί από το Μετς, φορούσε χειρουργική μάσκα, γάντια στα χέρια, πάντα ένα σκούρο πανωφόρι μακρύ, μαύρα μεγάλα γυαλιά ηλίου και ίσως περούκα», λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεση της η οδηγός.

Οι αρχές εντόπισαν την οδηγό, όταν έφτασαν στα χέρια τους βίντεο από την διαφυγή της μυστηριώδους γυναίκας. Από εκεί και έπειτα η οδηγός τους έδωσε και άλλες πληροφορίες για το σχέδιο της δράστιδος. Συγκεκριμένα -σύμφωνα με τις πληροφορίες- περίπου δύο εβδομάδες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι, η μυστηριώδης γυναίκα είχε επικοινωνήσει από τηλεφωνικό θάλαμο του ΟΤΕ στο Μετς με εταιρεία ταξί, ζητώντας ένα όχημα. Η οδηγός ταξί που έφτασε στο σημείο και την παρέλαβε, την μετέφερε στην περιοχή της Καλλιθέας, κοντά στην Αγία Ελεούσα, επίσης κοντά με το σημείο της επίθεσης. Η μυστηριώδης γυναίκα της είπε να την περιμένει, προκειμένου στην συνέχεια να την μεταφέρει στην Λ. Συγγρού, κοντά στον Άγιο Σώστη.

Παράλληλα, στην πρώτη τους διαδρομή, είπε στην οδηγό ταξί πως ενδιαφέρεται για έναν οδηγό για μερικές ημέρες, καθώς είχε να κάνει κάποιες δουλειές, για να λάβει την απάντηση πως πρέπει να ενημερώσει για αυτό την εταιρεία του, καθώς ο ίδιος δεν είναι αυτόνομος. Έτσι και έγινε. Η σατανική γυναίκα επικοινώνησε με την εταιρεία και έκλεισε τελικά το ταξί για τις διαδρομές που ήθελε.

Σχεδόν επί μιάμιση εβδομάδα, μέρα παρά μέρα, η μυστηριώδης γυναίκα επικοινωνούσε με την εταιρεία, πάντα από τον συγκεκριμένο θάλαμο στο Μετς και ζητούσε το ίδιο ταξί, προκειμένου να μεταβεί στην Αγία Ελεούσα και στην συνέχεια στην Λ. Συγγρού, όπως έκανε άλλωστε και την ημέρα που σημειώθηκε η επίθεση στην Ιωάννα.

Την ημέρα όμως της επίθεσης έκανε μια κίνηση που τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε κάνει. Πριν μπει στο ταξί και ενώ είχε πραγματοποιηθεί η επίθεση, σταμάτησε σε καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ που βρίσκεται στην Αγία Ελεούσα, όπου και την περίμενε το ταξί, έκανε ένα ολιγόλεπτο τηλεφώνημα, μπήκε στο όχημα και έφυγαν για την Λ. Συγγρού.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Τα λάθη της δράστιδας

Όσο και αν προσπάθησε η δράστης, δεν απέφυγε τα λάθη. Ένα από αυτά είναι και η επικοινωνία της με την εταιρεία ραδιοταξί, καθώς η φωνή της είναι στα χέρια της Αστυνομίας.

Παράλληλα, την έχουν εντοπίσει κάμερες καθώς έκανε πρόβα τουλάχιστον μια ημέρα πριν την επίθεση ενώ την περιγραφή της έχει και η γυναίκα οδηγός ταξί που την παρέλαβε από το σημείο.

Οι αστυνομικοί που επισκέφθηκαν την Ιωάννα την Παρασκευή (05/06) στο νοσοκομείο, της έβαλαν να ακούσει τη φωνή της δράστιδος όμως δεν την αναγνώρισε.

Οι Αρχές τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση είχαν στα χέρια μαρτυρίες που έκαναν λόγο για μια μαυροντυμένη γυναίκα. Η λανθασμένη μαρτύρια προερχόταν από έναν οδηγό ταξί. Η ανατροπή ήρθε όταν εντόπισαν την ξανθιά γυναίκα με την άσπρη χειρουργική μάσκα ξανά και ξανά στο σημείο.

Νέο πρόσωπο στις έρευνες από το παρελθόν της Ιωάννας

Στην έρευνα έχει μπει κι ένα νέο πρόσωπο από το παρελθόν της Ιωάννας.

Πρόκειται για άντρα, ο οποίος καλείται να δώσει στοιχεία για συγκεκριμένες καταστάσεις που δημιούργησαν πρόβλημα στην κοπέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η Αστυνομία έχει περιορίσει αυτή τη στιγμή τον αριθμό των υπόπτων σε έναν άντρα ως ρόλο ηθικού αυτουργό και δύο γυναίκες.

Ο πρώην της Ιωάννας εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά

Αποκαλυπτική ήταν για μία ακόμη Παρασκευή η Εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελική Νικολούλη που αποκάλυψε νέα ντοκουμέντα.

Ο οδηγός ραδιοταξί που παρέλαβε την δράστιδα από το σημείο της υπόθεσης «δείχνει» τη γυναίκα που παρέλαβε από το σημείο της επίθεσης και ανοίγει το δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία που εγείρουν νέα ερωτήματα πίσω από την επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα. Ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλα συνομιλώντας με την Αγγελική Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής ανέφερε πως: «Από την έρευνα έμαθα πως ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας με τον οποίο χώρισε 5 ημέρες πριν την επίθεση εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Όταν επιχείρησα μέσω της εταιρείας να επικοινωνήσω μαζί του έλαβα mail από την επιχείρηση ότι πλέον δεν εργάζεται εκεί».

Την ίδια στιγμή οι εικόνες από την αυτοψία της εκπομπής στο σημείο της επίθεσης με τις μεγάλες κηλίδες από το χυμένο θειικό οξύ, προκαλούν ανατριχίλα.

Ξανά στο χειρουργείο η Ιωάννα

Την ώρα που η αστυνομία βρίσκεται μια ανάσα από τη σύλληψη της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα, εκείνη, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα υπεβλήθη σε ένα ακόμα επίπονο χειρουργείο, προκειμένου οι γιατροί να δουν την κατάσταση των εγκαυμάτων της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η καυστική ουσία έχει κάψει το 93% του προσώπου της. Η Ιωάννα δεν έχει δει ακόμα το πρόσωπό της, αλλά αντιλήφθηκε τη ζημιά όταν είδε τα εγκαύματα στο χέρι της.

Στο πλευρό της Ιωάννας βρίσκεται η οικογένειά της αλλά και ένα ολόκληρο επιτελείο γιατρών, πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Star, οι Αρχές εξετάζουν αν η γυναίκα που φαίνεται σε κάμερα ασφαλείας, είναι η ίδια η οποία επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα. Κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκαλύψει ότι είδαν μια ξανθιά γυναίκα να κινείται στα δέντρα λίγο πριν την επίθεση. Φορούσε άσπρη χειρουργική μάσκα και μπεζ ζακέτα μέχρι το γόνατο ενώ μετέφερε ένα σακίδιο στην πλάτη.

Τι λέει ο άνθρωπος που ήταν με την 34χρονη στο τελευταίο της ταξίδι στην Ισπανία

Ως έναν χαρούμενο άνθρωπο που δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι περιέγραψε την Ιωάννα, ένας Έλληνας με τον οποίο η 34χρονη είχε συναντηθεί στο τελευταίο της ταξίδι στην πριν την φρικτή επίθεση που δέχθηκε.

Ο άνδρας αυτός είναι οδηγός γρήγορων αυτοκινήτων, κάτι που συναρπάζει την Ιωάννα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο οδηγός γρήγορων αυτοκινήτων έκανε λόγο για ένα κορίτσι χαρούμενο, με ενέργεια χωρίς κάτι να τον ανησυχεί και – όπως είπε – είναι φίλοι. Στην Ισπανία, όπως είπε, η παρέα αποτελούνταν σύνολο από 5 Έλληνες. Ο άνδρας είπε πως σοκαρίστηκε μόλις έμαθε τα όσα συνέβησαν στην Ιωάννα, και μέσω κοινών γνωστών μαθαίνει για την πορεία της υγείας της.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε για την 34χρονη:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απότομη αλλαγή με καταιγίδες, μποφόρ και κίνδυνο για πλημμύρες