ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Η καμπαρτίνα που προδίδει τη δράστιδα - Μαρτυρία-σοκ

Επίθεση με βιτριόλι: Η καμπαρτίνα που προδίδει τη δράστιδα - Μαρτυρία-σοκ

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Δεν πέρασε απαρατήρητη η γυναίκα με το καυστικό υγρό που επιτέθηκε στην άτυχη Ιωάννα.

Την ημέρα της επίθεσης είχε σχεδόν 30 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η δράστις φορούσε καμπαρντίνα και παπούτσια πλατφόρμες. Η αμφίεση της τράβηξε την προσοχή, κανείς όμως δε φανταζόταν τι ετοιμαζόταν να κάνει.

«Είδα τη γυναίκα με το βιτριόλι λίγο πριν την επίθεση»

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο Star, την ημέρα της επίθεσης είδε τη δράστιδα λίγο πριν τις 9 το πρωί. Από το σημείο που στεκόταν, η γυναίκα με το βιτριόλι μπορούσε να δει την 34χρονη εκεί που πάρκαρε, αλλά και ποιος μπαίνει στην εταιρεία.

Η δράστις φέρεται να κρυβόταν σε ένα διαδρομάκι ανάμεσα στα δέντρα. Μόλις είδε την Ιωάννα να σταθμεύει το αυτοκίνητό της κατευθύνθηκε προς την εταιρεία με γρήγορο βήμα. Η νεαρή γυναίκα τη συνάντησε ξαφνικά μπροστά της. Τότε της έριξε το καυστικό υγρό και βγήκε τρέχοντας από την πολυκατοικία. Ωστόσο δεν υπολόγισε ότι οι κάμερες που βρίσκονταν απέναντί της σε καταστήματα στην οδό Θησέως, την είχαν καταγράψει πεντακάθαρα.

Γιατί οι έρευνες επικεντρώνονται στην Ακαδημίας;

Όπως αποκάλυψε ο Alpha στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται η οδός Ακαδημίας καθώς η μαυροντυμένη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα τηλεφώνησε το βράδυ της Τρίτης (19/5) στις 9 με 10 το βράδυ από τηλεφωνικό θάλαμο της συγκεκριμένης οδού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η δράστιδα είχε οργανώσει καλά το σχέδιο της επίθεσης, καθώς έφτασε στην περιοχή της Ακαδημίας με λεωφορείο και απομακρύνθηκε από εκεί με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μην βρουν τα ίχνη της οι Αρχές.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν βάλει στο μικροσκόπιιο την περιοχή και την «ξεσκονίζουν» προκειμένουν να ανακαλύψουν κάποιο νέο στοιχείο που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους την «καθαρή» εικόνα της μαυροντυμένης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από κάμερα ασφαλείας, η μαυροντυμένη γυναίκα φαίνεται να πλησιάζει την είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται ο χώρος εργασίας της Ιωάννας, μόλις 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα πριν η άτυχη 34χρονη φτάσει στη δουλειά της.

Ωστόσο, η «καθαρή» εικόνα της δράστιδας έχει καταγραφεί από κάμερα υψηλής ανάλυσης, που βρίσκεται στο σημείο, όπου την περίμενε το ταξί, με το οποίο διέφυγε, αμέσως μετά την φρικτή επίθεση με το βιτριόλι, επί της λεωφόρου Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπίσει τις διαδρομές που έκανε τις προηγούμενες ημέρες η δράστις, προκειμένου να δει το χώρο και να καταγράψει τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή. Η μαυροντυμένη γυναίκα έφυγε από το σημείο με ταξί, που είχε μισθωμένο ημέρες πριν το περιστατικό.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Τι κατέθεσε η οδηγός που μετέφερε την μαυροντυμένη

Ακόμα και η οδηγός ταξί που επί ημέρες μετέφερε την μυστηριώδη γυναίκα από το Μετς στην Αγία Ελεούσα, στην Καλλιθέα, δεν ήταν σε θέση να δώσει επακριβώς τα χαρακτηριστικά της, καθώς: «…κάθε φορά που έμπαινε στο ταξί από το Μετς, φορούσε χειρουργική μάσκα, γάντια στα χέρια, πάντα ένα σκούρο πανωφόρι μακρύ, μαύρα μεγάλα γυαλιά ηλίου και ίσως περούκα», λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεση της η οδηγός.

Οι αρχές εντόπισαν την οδηγό, όταν έφτασαν στα χέρια τους βίντεο από την διαφυγή της μυστηριώδους γυναίκας. Από εκεί και έπειτα η οδηγός τους έδωσε και άλλες πληροφορίες για το σχέδιο της δράστιδος. Συγκεκριμένα -σύμφωνα με τις πληροφορίες- περίπου δύο εβδομάδες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι, η μυστηριώδης γυναίκα είχε επικοινωνήσει από τηλεφωνικό θάλαμο του ΟΤΕ στο Μετς με εταιρεία ταξί, ζητώντας ένα όχημα. Η οδηγός ταξί που έφτασε στο σημείο και την παρέλαβε, την μετέφερε στην περιοχή της Καλλιθέας, κοντά στην Αγία Ελεούσα, επίσης κοντά με το σημείο της επίθεσης. Η μυστηριώδης γυναίκα της είπε να την περιμένει, προκειμένου στην συνέχεια να την μεταφέρει στην Λ. Συγγρού, κοντά στον Άγιο Σώστη.

Παράλληλα, στην πρώτη τους διαδρομή, είπε στην οδηγό ταξί πως ενδιαφέρεται για έναν οδηγό για μερικές ημέρες, καθώς είχε να κάνει κάποιες δουλειές, για να λάβει την απάντηση πως πρέπει να ενημερώσει για αυτό την εταιρεία του, καθώς ο ίδιος δεν είναι αυτόνομος. Έτσι και έγινε. Η σατανική γυναίκα επικοινώνησε με την εταιρεία και έκλεισε τελικά το ταξί για τις διαδρομές που ήθελε.

Σχεδόν επί μιάμιση εβδομάδα, μέρα παρά μέρα, η μυστηριώδης γυναίκα επικοινωνούσε με την εταιρεία, πάντα από τον συγκεκριμένο θάλαμο στο Μετς και ζητούσε το ίδιο ταξί, προκειμένου να μεταβεί στην Αγία Ελεούσα και στην συνέχεια στην Λ. Συγγρού, όπως έκανε άλλωστε και την ημέρα που σημειώθηκε η επίθεση στην Ιωάννα.

Την ημέρα όμως της επίθεσης έκανε μια κίνηση που τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε κάνει. Πριν μπει στο ταξί και ενώ είχε πραγματοποιηθεί η επίθεση, σταμάτησε σε καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ που βρίσκεται στην Αγία Ελεούσα, όπου και την περίμενε το ταξί, έκανε ένα ολιγόλεπτο τηλεφώνημα, μπήκε στο όχημα και έφυγαν για την Λ. Συγγρού.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tα παράδοξα των τελευταίων δημοσκοπήσεων: Ποιον θεωρούν οι Έλληνες, ηγέτη;