ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NEWSBOMB.GR - AKOMA KAI ENTOΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει η νομοθεσία, άμεσα τα λουκέτα – Λειτουργεί ακόμα το κλαμπ στη Μύκονο

Αλλάζει η νομοθεσία, άμεσα τα λουκέτα – Λειτουργεί ακόμα το κλαμπ στη Μύκονο

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Την ώρα που η αγωνία για νέα έξαρση του κορονοϊού στην χώρα μας ανεβαίνει στα ύψη μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλίσει πως οι επιχειρήσεις που παρανομούν να παύουν την λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται πως είχε προκληθεί σάλος από το κλείσιμο beach bar στη Μύκονο που παραβίασε τους κανονισμούς και άφησε τον κόσμο να συνωστιστεί. Την ίδια ώρα ωστόσο, παρά το τσουχτερό πρόστιμο και την εντολή για λουκέτο δύο μηνών, το beach bar λειτουργεί ακόμα!

Αυτό συμβαίνει διότι ο μέχρι σήμερα νόμος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λειτουργούν για έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών μέχρι να εφεσιβάλουν την απόφαση. Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr το υπουργείο Ανάπτυξης ακόμη και εντός της ημέρας θα ανακοινώσει πως θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε τα κέντρα διασκέδασης που τους επιβάλλεται λουκέτο να κλείνουν άμεσα.

Η διαδικασία είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο που το ΦΕΚ έχει ήδη υπογραφεί ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ώρες.

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης αποκάλυψε στο Newsbomb.gr πως «οφείλουμε να γίνουμε πιο αυστηροί, η κατάσταση είναι κρίσιμη γι’ αυτό και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία. Λουκέτο σημαίνει λουκέτο».

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές που μιλούν στο Newsbomb.gr επισημαίνουν ότι «τα μέτρα οφείλουμε όλοι να τα τηρούμε. Δεν μπορεί να αγνοούμε τον κίνδυνο. Και βέβαια δεν μπορεί, την ώρα που ξεμπλοκάρουμε την οικονομία μας και ετοιμαζόμαστε να δεχτούμε επισκέπτες, να στέλνονται λάθος μηνύματα. Ο νόμος πρέπει να τηρείται παντού και οι κανόνες να εφαρμόζονται από όλους».

Στελέχη της κυβέρνησης απαντούν στο Newsbomb.gr και στις αιτιάσεις για αυστηρότητα σημειώνοντας πως «προφανώς δεν εύκολα τα πράγματα για κανέναν. Έχουν, όμως, μεγάλη ευθύνη τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς άνοιξαν κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίσουν για την τήρηση των κανόνων».

Στέλνουν δε μήνυμα μέσω του Newsbomb.gr: «Οι έλεγχοι, λοιπόν, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Οι νόμοι είναι νόμοι».

Εικόνες-ντοκουμέντο Newsbomb.gr: Ποια μέτρα; Πάρτι & συνωστισμός στη Μύκονο

Αποκαλύψεις που μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν, με τις εικόνες ντοκουμέντο του Newsbomb.gr να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της… «λύσης» που κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν να βρουν στη Μύκονο για να συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη διασκέδαση, μετατρέποντας βίλες σε night club και «ιδιωτικά πάρτι» σε events με είσοδο.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία του νησιού Σταύρο Γρύμπλα, στα τουλάχιστον τρία πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στο νησί το σαββατοκύριακο υπήρξε αντίτιμο για την είσοδο, και δεν κόπηκε καμία απόδειξη.

«Αυτό το σαββατοκύριακο έγιναν τρία πάρτι στη Μύκονο. Ο αριθμός των ατόμων εξαρτάται από το μέγεθος της βίλας, από το πόσους θα βρουν να προσκαλέσουν. Είναι 20 άτομα που καλούν κόσμο και μπορεί να μαζευτούν 300-500 άτομα στα πάρτι αυτά. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί και επώνυμα. Αλλά πώς θα πάει η αστυνομία αφού είναι ιδιωτικό το πάρτι;», σημείωσε ο επιχειρηματίας, μιλώντας στο MEGA.

Υπενθυμίζεται ότι χθες «έπεσε» το πρώτο βαρύ πρόστιμο σε κατάστημα εστίασης στο νησί, και συγκεκριμένα σε γνωστό μαγαζί στη Φτελιά. Επιβλήθηκε λουκέτο δύο μηνών και 20.000 πρόστιμο καθώς αποδείχθηκε ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού. Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν, όπως θα δείτε και στα βίντεο του Newsbomb.gr, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό.

Δείτε βίντεο του Newsbomb.gr από τα πάρτι:

«Κάποιοι νοικιάζουν τις βίλες από τους ιδιοκτήτες και κάνουν 3-4 φορές την εβδομάδα τα “γενέθλιά” τους. Από πέρυσι έχει ξεκινήσει αυτό. Είναι άβατο. Δεν πηγαίνει η αστυνομία. Τα λεφτά είναι μαύρα, φεύγουν κατευθείαν στο εξωτερικό. Είναι οξύμωρο αυτό το πράγμα. Οι νόμιμοι να είναι παράνομοι», είπε ο κύριος Γρύμπλας.

«Το αντίτιμο είναι τεράστιο με τους ξένους, τους πλούσιους. Ούτε τα λεφτά μένουν στη χώρα μας, ούτε φορολογούνται. Μιλάμε για νούμερα εξωπραγματικά», πρόσθεσε.

«Εμείς βάζουμε πλάτη στην οικονομία μας. Δεν γίνεται να έρχονται οι επιτήδειοι και να παίρνουν όλο το χρήμα και να μένουν τα μαγαζιά χωρίς κόσμο», είπε κλείνοντας.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr