ΕΛΛΑΔΑ

«Dr Θάνατος: Έτσι έσβησαν η 16χρονη Δέσποινα και ο 14χρονος Θεοδόσης

«Dr Θάνατος: Έτσι έσβησαν η 16χρονη Δέσποινα και ο 14χρονος Θεοδόσης

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση του ψευτογιατρού που εκμεταλλευόταν καρκινοπαθείς και νοσούντες από βαρύτατες ασθένειες προκειμένου να τους αποσπά χιλιάδες ευρώ - Οι αποκαλύψεις σχετικά με τον τρόπο δράσης του γιατρού «μαϊμού», προκαλούν ανατριχίλα, μιας και δεν δίσταζε να κάνει εμπόριο πόνου ακόμα και σε οικογένειες που είχαν μικρά παιδιά με καρκίνο.

Ακόμα και οι πιο έμπειροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν σοκαριστεί από τη δράση του ψευτογιατρού, που για πολλά χρόνια έταζε σε βαριά αρρώστους ίαση της ασθένειας τους με μαντζούνια και γιατροσόφια.

Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που εκμεταλλεύοταν τα θύματά του είναι ανατριχιαστικές και αποδεικνύουν πόσο αδίστακτος και επικίνδυνος ήταν. Δεν δίσταζε μάλιστα να πουλήσει ελπίδα ακόμα και σε οικογένειες με παιδάκια που έπασχαν από καρκίνο.

Η 16χρονη Δέσποινα και ο 14χρονος Θεοδόσης

Δύο παράλληλες ιστορίες οικογενειών ξεδιπλώνονται µέσα από τη δικογραφία που σχηµάτισαν οι Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση µε τον ψευτογιατρό. Οι γονείς του 14χρονου Θεοδόση και της 16χρονης Δέσποινας, των παιδιών που «συναντήθηκαν» µε τον καρκίνο, άρχισαν να βιώνουν έναν δεύτερο Γολγοθά από τη στιγµή που συνάντησαν τον 47χρονο Νίκο Κόντο. Εναπόθεσαν σε αυτόν όλες τις ελπίδες τους, όµως όπως λένε τους κατέστρεψε τη ζωή.

Τα παιδιά των δύο οικογενειών έδιναν µια µάχη άνιση, που ίσως να είχε κερδηθεί. Ή έστω τα δύο παιδιά θα µπορούσαν να είχαν µια καλύτερη ποιότητα ζωής µέχρι το τέλος τους. Η 16χρονη Δέσποινα, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» άρχισε να αργοσβήνει όταν σταµάτησε τις θεραπείες των γιατρών του «Μητέρα» και ξεκίνησε τα θεραπευτικά πρωτόκολλα του Κόντου, ο οποίος έπεισε τους γονείς για τις «ευεργετικές» ιδιότητες των δικών του φαρµακευτικών παρασκευασµάτων. Αργότερα οι γιατροί του «Αγλαΐα Κυριακού» είδαν τον όγκο να µεγαλώνει και διαπίστωσαν µε βαθιά θλίψη ότι οι εκτιµήσεις του Κόντου έκαναν λόγο για «ουλοποίηση».

Ο 14χρονος Θεοδόσης έφυγε από τη ζωή πέφτοντας σε κώµα. Μία από τις τελευταίες του επιθυµίες, να φάει ένα σουβλάκι, δεν έγινε δεκτή από τον αυστηρό «γιατρό». Το παιδί είχε τύψεις µέχρι που ξεψύχησε ότι δεν ακολουθούσε σωστά τις συµβουλές του.

Οι γονείς των παιδιών αναζητούσαν µέσω της ∆ικαιοσύνης τον άνθρωπο «φάντασµα» που εµφανιζόταν µε το όνοµα «Νίκος Κόντος». Τον άνθρωπο που εµπιστεύθηκαν πάνω στην απόγνωσή τους, όµως τα παιδιά τους όχι µόνο δεν είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά σύµφωνα µε τις Αρχές απεβίωσαν γρηγορότερα. Πώς όµως να τον εντοπίσουν αφού γιατρός µε το όνοµα «Νίκος Κόντος» δεν υπάρχει; Στην περίπτωση της ∆έσποινας, ο «γιατρός», ο ειδικός παιδοογκολόγος και νευροχειρουργός, αµφισβήτησε, όπως λένε οι γονείς της, ακόµη και την ύπαρξη του όγκου. Αφού απέκλεισε οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα, σύµφωνα µε τα πρωτόκολλα της επιστήµης, δίνοντας τη δική του «φαρµακευτική» αγωγή, όταν η ∆έσποινα µπήκε για τελευταία φορά στο νοσοκοµείο οι γιατροί τους ενηµέρωσαν ότι ο όγκος είχε αναπτυχθεί τόσο πολύ που κυριολεκτικά «εξερράγη» µέσα στον εγκέφαλο της µικρής.

Ηταν 7 Οκτωβρίου 2017, όταν η ∆έσποινα έφυγε από τη ζωή. Ο Νίκος Κόντος ήταν εξαφανισµένος ήδη από τον Σεπτέµβριο, δεν απαντούσε στις κλήσεις των γονέων της, ούτε εµφανίστηκε έκτοτε, όπως λένε.

Οπως προέκυψε από την αστυνοµική έρευνα, το «κρησφύγετό» του ήταν µια βίλα στο Κορωπί, όπου ζούσε µαζί µε τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Στην µηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν µέσω του δικηγόρου τους ∆. Κουσιουρή, τον Μάιο του 2019, σηµειώνουν ότι «αν δεν ακολουθούσαν τις θεραπείες του Κόντου, η κόρη µας είναι σίγουρο ότι θα µπορούσε µε αξιοπρέπεια να συνεχίσει τη µάχη της, έστω µε πειραµατικά σχήµατα θεραπειών σε ελληνικά ή ξένα κέντρα για να παρατείνει τη ζωή της ή και να τη διεκδικήσει».

Αγώνας για την αλήθεια

Οι γονείς της ∆έσποινας ξεκίνησαν µετά τον θάνατό της έναν τιτάνιο αγώνα για να ανακαλύψουν τι συµβαίνει µε τον Νίκο Κόντο, αφού τελικά υποψιάστηκαν ότι κάτι τρέχει µε τον «γιατρό». Ηρθαν σε επαφή µε µια γυναίκα στη Λάρισα, η οποία πράγµατι τους επιβεβαίωσε ότι αυτός ο άνθρωπος επισκεπτόταν συχνά το σπίτι της για να... βοηθήσει τον άνδρα της. Συµφώνησαν ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, µε το ίδιο «όνοµα», τον ίδιο σωµατότυπο.

∆εύτερο κοινό στοιχείο, το πρόσωπο από το Πήλιο, το οποίο προµήθευε τον Κόντο µε τσάγια, βότανα και άλλα θεραπευτικά µαντζούνια. Ο Γολγοθάς για να σωθεί η ∆έσποινα ήταν µακρύς. Αν, όπως περιγράφουν στις µηνυτήριες αναφορές τους οι γονείς της, δεν είχε βρεθεί ο Κόντος στον δρόµο τους, το παιδί τους δεν θα είχε ταλαιπωρηθεί τόσο. Εκαναν λάθος που πίστεψαν ότι αυτός ήταν ο σωτήρας τους. Και τώρα θέλουν την τιµωρία του. Στην περίπτωση του Θεοδόση, όπως περιγράφεται στη µήνυση των γονέων του, ο όγκος του θα µπορούσε να είχε χειρουργηθεί και πιθανώς να είχε κερδίσει τη µάχη για τη ζωή του.

Σοκ προκαλεί ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει τον τρόπο που χειριζόταν τους ασθενείς του που «έσβηναν» από τις θανάσιμες θεραπείες του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Όπως αναφέρεται, ο κατηγορούμενος είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορεί το θύμα για το ότι δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία.

«Ανατριχιαστικό είναι ότι τον ακούγαμε να λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί όλα τα δημιουργεί το δύστροπο και αντιδραστικό στη θεραπεία παιδί μας που το έχουμε κακομαθημένο. Τον ακούγαμε τυφλά, με αποτέλεσμα να πιέζουμε το παιδί μας για να καταπίνει όλα τα αηδιαστικά φάρμακα και αποστάγματα που του έδινε ο ‘Κοντός’, να το μαλώνουμε όταν εξέφραζε δυσφορία. Νιώθουμε εκ των υστέρων ότι βασανίζαμε εμείς οι ίδιοι το παιδί μας, τυφλωμένοι από την ελπίδα και τις ψευδείς παραστάσεις του περί βεβαίας ίασης», αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

«Οι θεραπείες του ήταν μαρτύριο»

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο ασθενής έπεσε σε κώμα, μέσα στο δωμάτιο του και γεμάτο τύψεις γιατί δεν κατάφερνε να κάνει σωστά τη θεραπεία του. «Συγγνώμη», ήταν η τελευταία λέξη του, όπως – ανατριχιαστικά – περιγράφουν οι γονείς.

«Για ενάμιση μήνα μαρτύρησε, προσπαθώντας να ακολουθήσει τη θεραπεία κάνοντας εμετούς και αδυνατίζοντας μέρα με τη μέρα. Για όλα αυτά μας έλεγε ότι τον έχουμε κακομαθημένο, ότι πρέπει να τον μαλώνουμε να μην τον χαρίζουμε για το καλό του. Και εμείς τον ακούγαμε. Διαχειρίστηκε την πολύτιμη ζωή του παιδιού μου με ψεύτικο τρόπο και εμείς ζούσαμε μέσα στην πλάνη μας».

Ψυχικός καταναγκασμός

Ο «Κοντός» υποδυόταν πολλούς ρόλους με ένα κοινό γνώρισμα: την πειθώ και τον ψυχικό καταναγκασμό. Όπως λένε οι γονείς του 16χρονου νόμιζαν ότι τους υπνώτιζε.

«Είχε το θράσος να μας εμπαίζει ακόμη και όταν το παιδί ψυχορραγούσε στην εντατική. Μας έλεγε ότι σε λίγες ημέρες θα συνέλθει, αφού για όλα έφταιγε μια γαστρεντερίτιδα που τον είχε ταλαιπωρήσει», συμπληρώνουν οι ίδιοι.

Κάθε μέρα έρχονται στο «φως» και νέες καταγγελίες για τον γιατρό «μαϊμού» που οδήγησε χωρίς ίχνος ανθρωπιάς στον θάνατο τρεις ανθρώπους και εξαπάτησε δεκάδες άλλους.

Σύμφωνα με το Star, ο αριθμός των θυμάτων του κατηγορουμένου έφτασαν τα 53 άτομα, καθώς μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες οκτώ ακόμα άτομα έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν κι εκείνα στα δίχτυα του, ενώ ο αριθμος αυτός αναμένεται να αυξηθεί με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τη Δευτέρα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι θα ανοίξουν τα στόματα κι άλλων ασθενών και αναμένονται και νέα στοιχεία για την υπόθεση τις επόμενες 48 ώρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός διάσημος τραγουδιστής - Τον εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου