ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο: Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο διοικητής της ομάδας «ΔΡΑΣΗ»

Ντοκουμέντο: Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο διοικητής της ομάδας «ΔΡΑΣΗ»

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε από αγνώστους ο διοικητής της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» οι οποίοι του πέταξαν από κοντινή απόσταση βόμβα μολότοφ -  Πολεμοφόδια εντόπισε η Αστυνομία σε διάφορα σημεία του Συντάγματος

Δολοφονική επίθεση με βόμβες μολότοφ από κοντινή απόσταση δέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (9/7) κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ο διοικητής της ομάδας «ΔΡΑΣΗ».

Ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την επίθεση που δέχθηκε μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Επιτηρούσαμε την πορεία όταν ξαφνικά στο ύψος της Πανεπιστήμιου μια ομάδα ατόμων μας επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ. Ήταν απίστευτο το μίσος τους. Ο διοικητής δέχτηκε τη μολότοφ από πολύ μικρή απόσταση και αν δεν φορούσε το κράνος θα τον είχαν σκοτώσει», ανέφερε στο Newsbomb.gr αστυνομικός της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» που βρισκόταν τη στιγμή της επίθεσης στην οδό Πανεπιστήμιου μαζί με τον τραυματία διοικητή.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν και 9 συλλήψεις.

Βόμβες μολότοφ εντόπισε η Αστυνομία στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με την αστυνομική ρεπόρτερ του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές, προορίζονταν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο ύψος της Βουλής, ωστόσο εντοπίστηκαν έγκαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι έξι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Tα επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών και ρίψεις δακρυγόνων.

Δείτε τι εντόπισαν οι Αστυνομικοί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Δείτε σε ποιο κανάλι «κλείνει» η Ελένη Μενεγάκη