ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ: Ξεβράστηκαν σε παραλία βάρκες με πτώματα

Θρίλερ: Ξεβράστηκαν σε παραλία βάρκες με πτώματα

Οι βάρκες - φαντάσματα ξεβράζονται κατά κύματα!

Σενάριο που θυμίζει ταινία θρίλερ εκτυλίσσεται εδώ και λίγα χρόνια στην Ιαπωνία καθώς βάρκες με πτώματα ξεβράζονται στις παραλίες!

Το 2017 έγινε το... ποδαρικό αυτής της φρικιαστικής παράδοσης. Περίπου 100 βάρκες με συνολικά 35 σορούς βρέθηκαν στις ακτές της χώρας.

Αρκετοί έσπευσαν να κατηγορίσουν την Βόρεια Κορέα για το μακάβριο περιστατικό, το οποίο συνεχίστηκε για αρκετούς μήνες, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη συχνότητα.

Η Βόρεια Κορέα φυσικά και δεν πήρε ποτέ θέση, μια κίνηση που φούντωνε ακόμη τα σενάρια για τις βάρκες-φαντάσματα που έφταναν.

Δείτε τις εικόνες:

Μια έρευνα όμως του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Global Fishing Watch που δημοσιεύτηκε στο Science Advances, επιχειρεί να ρίξει φως στο θέμα.

Ερευνητές και δορυφόροι ανέλυσαν την θαλάσσια κίνηση στην Βορειοανατολική Ασία από το 2017 έως το 2018 και ανακάλυψαν εκατοντάδες «μαύρους στόλους», οι οποίοι φαίνεται πως ανήκουν σε Κινέζους ψαράδες, οι οποίοι προφανώς μπήκαν σε χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας.

Όμως φαίνεται πως η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο, καθώς οι βάρκες αυτές φαίνεται πως είτε χάθηκαν στα νερά και οι ψαράδες δεν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο μεγάλη παραμονή στη θάλασσα, είτε πιάστηκαν από τις Αρχές και τιμωρήθηκαν με αυτό τον φρικτό τρόπο.

Όπως και αν έχει, το μυστήριο με τις βάρκες δεν έχει λυθεί...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ο καύσωνας «πνίγει» τη χώρα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα 40αρια