ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες - Πτώση αεροσκάφους: Η τρελή πορεία του μονοκινητήριου - Έτσι σώθηκαν ζωές

Σέρρες - Πτώση αεροσκάφους: Η τρελή πορεία του μονοκινητήριου - Έτσι σώθηκαν ζωές

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από την πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου το πρωί της Δευτέρας (03/08), στην Πρώτη Σερρών.

Ένας αιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, αποδείχθηκε σωτήριος για τον νεαρό πιλότο που λίγο πριν τις 9:30 προσέκρουσε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του σε οικήματα της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας.

Ο πιλότος, έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει θλαστικό τραύμα στη μύτη. Σημειώνεται δε, ότι -σύμφωνα με το thessnews.gr- μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Σερρών και όχι με το ΕΚΑΒ το οποίο δεν έφθασε ποτέ.

«Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης» τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Μπακάλης.

Στις 9:10 περίπου ένα μονοκινητήριο που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών «να κόβει αδικαιολόγητες βόλτες» ανέφερε ο κ. Μπακάλης.

Λίγο μετά κατέπεσε στην πλατεία του χωριού. Ο θόρυβος της πτώσης ήταν εκκωφαντικός ενώ αμέσως εκλήθη η Πυροσβεστική.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι είδε το αεροπλάνο να κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο. «Η ζημιά αποφεύχθη επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου», σύμφωνα με την εκτίμησή του.

Άλλος τραυματισμός από το περιστατικό δεν υπήρξε ενώ το μαγαζί που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι και υπέστη επίσης καταστροφές, ήταν κλειστό.

Δείτε φωτογραφίες και video από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους:

Στο μονοκινητήριο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής του ο οποίος τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του serraikanea.gr, χειριστής του μονοκινητηρίου ήταν ένας 19χρονος, που κατάγεται από την περιοχή.

Ο νεαρός πιλότος, φοιτά στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, το αεροπλάνο του πιάστηκε πάνω σε πλάτανο και έπεσε.

Δείτε περισσότερες εικόνες από το σημείο της πτώσης στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα σε κάφε, μπαρ, εστιατόρια - Νέα μέτρα για γάμους, βαφτίσεις