ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά για την πανδημία στη χώρα μας

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά για την πανδημία στη χώρα μας
Intime News

Σε ενημέρωση για τον κορονοϊό θα προχωρήσουν το απόγευμα της Τρίτης (04/08), ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Μετά από περίπου 2 μήνες οπότε και σταμάτησε η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας από τον Σωτήρη Τσιόδρα, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού φαίνεται πως οδήγησαν στην επανεμφάνιση του λοιμωξιολόγου.

«O Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την Δεύτερα (03/08), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες, για τον Σωτήρη Τσιόδρα και τα περί «απόσυρσης» του λοιμωξιολόγου από το προσκήνιο.

«Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας δεν έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ των επιστημόνων.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε τα εξής:

«Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αποφασιστεί αυτή η επί τρεις φορές την εβδομάδα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση».

Αναφορικά με το θέμα της πληρότητας των πλοίων, που αυξήθηκε σε 80%, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι υπήρξε απόφαση της επιτροπής των ειδικών.

«Δεν είμαστε σε διάσταση με τους ειδικούς για να αυξηθεί η πληρότητα, αλλά αυτό που προέχει, όπως καταλάβατε και σήμερα, είναι να είμαστε σίγουροι ότι θα εφαρμόζονται τα μέτρα τα οποία έχουμε εισάγει για να μην υπάρξει διασπορά του ιού στα πλοία. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στους εξωτερικούς χώρους».

Πρόσθεσε επίσης ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης τα πλοία «είμαστε έτοιμοι να ξαναδούμε τα θέματα της πληρότητας. Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση όμως, είμαστε σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός 45χρονος Ανθυπασπιστής