ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τέλος οι λιτανείες, τα πανηγύρια και οι όρθιοι στα μπαρ έως 31 Αυγούστου

Κορονοϊός: Τέλος οι λιτανείες, τα πανηγύρια και οι όρθιοι στα μπαρ έως 31 Αυγούστου

Κορονοϊός: Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα είχαν ως αποτέλεσμα την παράταση των νέων αυστηρών μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον κ. Χαρδαλιά την Παρασκευή (31/07).

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις».

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Με αρνητικό τεστ η είσοδος τουριστών από Μάλτα

Οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Περιοριστικά μέτρα στον Πόρο

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Σε αυτήν συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν στο νησί και με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).
  • Στο νησί μεταβαίνoυν και εγκαθίστανται το πρωί της Παρασκευής κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του. Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απειλές Ερντογάν για την ΑΟΖ: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου - Ξεκινάμε γεωτρήσεις