ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Δερμιτζάκης: Όριο 20 - 30 ατόμων σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις

Κορονοϊός - Δερμιτζάκης: Όριο 20 - 30 ατόμων σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις
screenshot

Κορονοϊός: Με νέα έκτακτα μέτρα, όπως η απαγόρευση λιτανειών και πανηγυριών, επιχειρούν οι αρχές να περιορίσουν την μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει τριψήφιος τις τελευταίες ημέρες.

Από τα 151 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή, τα 46 εκδηλώθηκαν στην περιφέρεια της Αττικής και σύμφωνα με πληροφορίες τα 30 από αυτά εντοπίζονται στον Πόρο, που βρίσκεται από το πρωί σε μερικό lockdown.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την προηγούμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου έως και σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου, καταγράφηκαν 735 νέα κρούσματα ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα ανέρχεται σε 5.270.

Το «κακό» σενάριο και οι εστίες υπερμετάδοσης

Την ανησυχία του για την επικράτηση του «κακού» σεναρίου, με μια επιθετική αύξηση κρουσμάτων δηλαδή διπλασιασμό τους σε πολύ λίγες ημέρες, εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Είδαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων σε 3 ημέρες. Φυσικά είναι το α’ μέρος. Περιμένουμε να δούμε αν είναι μια στατιστική ανωμαλία ή η αρχή ενός προτύπου που θα συνεχίσει», τόνισε και εξήγησε πως η μεγάλη διασπορά είναι αναμενόμενη αλλά το ανησυχητικό θα είναι να υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης, όπως γάμοι, πανηγύρια, πάρτι, συγκεντρώσεις σε εκκλησίες και σε άλλους χώρους.

Υπάρχει ο κίνδυνος να «πέσουμε»

«Περπατάμε σε ένα λεπτό σκοινί», προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι επειδή υπάρχει ο κίνδυνος «να πέσουμε» κατά τη γνώμη του πρέπει άμεσα να ληφθούν ακόμη πιο έντονα μέτρα.

Ειδικότερα πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να συγκεντρώνονται σε ιδιωτικούς χώρους ή να συμμετέχουν σε γάμους και βαπτίσεις σε έως 20 με 30 άτομα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.