ΕΛΛΑΔΑ

Φονική κακοκαιρία - Εύβοια: Θρήνος για το ζευγάρι που «χάθηκε» μέσα στο σπίτι του

Φονική κακοκαιρία - Εύβοια: Θρήνος για το ζευγάρι που «χάθηκε» μέσα στο σπίτι του

Ένα αντρόγυνο βρίσκεται μεταξύ των επτά θυμάτων που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία, η οποία έπληξε με απίστευτη σφοδρότητα την Εύβοια, την Κυριακή (09/08).

Μία 38χρονη γυναίκα και ο 42χρονος σύζυγος της βρέθηκαν νεκροί, αργά το απόγευμα της Κυριακής μέσα στο σπίτι τους που βρίσκεται κοντά στο χωριό Αμφιθέα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Εύβοια.

Και οι δύο ήταν αγνοούμενοι. Πρώτα βρέθηκε νεκρή η 38χρονη και λίγο αργότερα ο σύζυγός της.

Η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τα θύματα ανέφερε ότι, «χωρίς τις αισθήσεις τους έχουν μεταφερθεί έξι (6) άτομα και συγκεκριμένα:

• ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά

• δύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και

• δύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου ατόμου από την περιοχή Μπούρτζι».

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (09/08) εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο, μια εκ των αγνοούμενων.

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε ότι έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

• το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και

• το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.

Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο (2) Ε/Π, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», καταλήγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το Newsbomb.gr στην Εύβοια

Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιουσίες «πνίγηκαν» στη λάσπη, αυτοκίνητα καταστράφηκαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δεκάδες κινδύνεψαν.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν πραγματική «μάχη» από τα ξημερώματα της Κυριακής για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια.

Πυροσβέστες ανέβηκαν με σκάλες σε ταράτσες κτηρίων για να βοηθήσουν πολίτες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και απεγκλωβισμοί από αέρος, καθώς η πρόσβαση από εδάφους ήταν αδύνατη.

Το Newsbomb.gr με τον Λευτέρη Παρτσάλη, βρέθηκε στην «καρδιά» της φονικής κακοκαιρίας και κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν στην Εύβοια.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια - Συγκλονιστική μαρτυρία: Ο χείμαρρος «άρπαξε» μέσα από τα χέρια του πατέρα το 8 μηνών βρέφος