ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Εύβοια: Θρήνος και καταστροφή - Επτά νεκροί και ένας αγνοούμενος

Τραγωδία στην Εύβοια: Θρήνος και καταστροφή - Επτά νεκροί και ένας αγνοούμενος
Λευτέρης Παρτσάλης

Φονική κακοκαιρία: Η θεομηνία που έπληξε την Εύβοια τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (09/08) δεν είχε προηγούμενο.

Επτά νεκροί -μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος μόλις 8 μηνών- και ένας αγνοούμενος είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας η οποία έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα περιοχές της Εύβοιας.

Παράλληλα, οι καταστροφές που έχουν υποστεί κατοικίες, καταστήματα, χωράφια και δρόμοι είναι ανυπολόγιστες.

Το Newsbomb.gr με τον Λευτέρη Παρτσάλη, βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας και κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν.

Συγκλονίζουν οι εικόνες της καταστροφής από την Εύβοια:

Ανείπωτη η τραγωδία στα Πολιτικά

Τον θάνατο του βρέφους είχε επιβεβαιώσει μιλώντας στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η οικογένεια του άτυχου βρέφους έκανε διακοπές στα Πολιτικά και έμενε σε ισόγειο διαμέρισμα. Η νεροποντή έπιασε τους γονείς του μωρού στον ύπνο. Έντρομοι σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους, πήραν αγκαλιά το μωρό τους και επιχείρησαν να βγει από την πόρτα. Όταν όμως την άνοιξαν, ο χείμαρρος τους έσπρωξε, με αποτέλεσμα το μωρό να φύγει από τα χέρια του πατέρα και να πνιγεί μέσα στο σπίτι. Οι τραγικοί γονείς προσπάθησαν να το βρουν, αλλά ήταν αδύνατον γιατί είχε διακοπή ρεύματος.

Νωρίτερα, δύο ηλικιωμένοι είχαν ανασυρθεί νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας από τα σπίτια τους, που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε την περιοχή και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί. Πρόκειται για έναν 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Γουρνής είχε επιβεβαιώσει ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ένας 75χρονος στο Μπούρτζι. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και παραύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Για πέμπτο νεκρό έκανε λόγο, από το δημαρχείο Βασιλικών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.

Το βράδυ, έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ότι εντοπίστηκαν νεκροί ένας άνδρας και μία 38χρονη γυναίκα στην περιοχή της Αμφιθέας.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί, τη θλίψη και τον τρόμο όπως αποτυπώνονται στα πρόσωπα των ανθρώπων που διασώθηκαν:

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι, «χωρίς τις αισθήσεις τους έχουν μεταφερθεί έξι (6) άτομα και συγκεκριμένα:

• ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά

• δύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και

• δύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Ένας αγνοούμενος

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός αγνοούμενου ατόμου από την περιοχή Μπούρτζι.

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (09/08) εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο, μια εκ των αγνοούμενων.

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες από τις επιχειρήσεις διάσωσης στη gallery που ακολουθεί:

Στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε ότι έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

• το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και

• το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.

Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο (2) Ε/Π, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», καταλήγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Απόλυτη καταστροφή»

«Το βράδυ δουλεύαμε, το μαγαζί μας γεμάτο και κλείσαμε γύρω στη 1:30πμ της Κυριακής» είπε στο Newsbomb.gr ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Μπούρτζι.

«Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από το κατάστημά μου… Το νερό έχει περάσει μέχρι μέσα, είναι μέσα στη λάσπη… Ψυγεία κάτω, ολική καταστροφή. Τι να κάνουμε; Ήμασταν που ήμασταν με τον κορονοϊό στην εστίαση, τώρα είμαστε τελειωμένοι».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε βίντεο από την διάσωση κατοίκων της περιοχής:

Βίντεο από την περιοχή «Μπούρτζι»:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αριθμός σοκ: 203 νέα κρούσματα στην Ελλάδα