ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΣΤΙΑ Η ΑΤΤΙΚΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Χάθηκε ο έλεγχος - «Κόκκινος» συναγερμός για τη διασπορά σε όλη την Ελλάδα

Κορονοϊός: Χάθηκε ο έλεγχος - «Κόκκινος» συναγερμός για τη διασπορά σε όλη την Ελλάδα

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 30 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του ΕΟΔΥ,  στην Αττική εντοπίστηκαν 82 κρούσματα. Ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει επίσης και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δεύτερο γάμο στην περιοχή του Έβρου, με το ζευγάρι να είναι θετικό στην Covid-19.

Οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας. Σημειώνεται ότι μία γυναίκα 88 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, όπου και κατέληξε την Τετάρτη (12/08) είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 216.

Τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αγγίζουν τα 35. Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρχικά διαγνώστηκαν με κορονοϊό 7 ηλικιωμένοι από 80 έως 92 ετών, οι οποίοι έμεναν στον οίκο ευγηρίας. Ακολούθησαν τεστ τόσο στους διαμένοντες όσο και στο προσωπικό και όπως προέκυψε τα κρούσματα φτάνουν μέχρι στιγμής τα 35. Οι επτά ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν πρώτοι με κορονοϊό, έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Δείτε στην παρακάτω gallery φωτογραφίες από τον οίκο ευγηρίας:

Και δεύτερος γάμος εστία μόλυνσης

Την ίδια στιγμή, κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν και σε δεύτερο γάμο στον Έβρο και, σύμφωνα με το Evros-news.gr, ήδη έχει προκληθεί αναστάτωση στην περιοχή. Τόσο ο γαμπρός, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ γνωστό πρόσωπο, όσο και η νύφη, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τεστ που έκαναν. Σύμφωνα με το Evros-news.gr, το ζευγάρι ήρθε από το εξωτερικό, όπου αυτό τον καιρό είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του γαμπρού και η χώρα στην οποία βρισκόταν έχει σημαντικό πρόβλημα με πολλά κρούσματα κορονοϊού.

Όσοι πάντως συμμετείχαν στον γάμο με οποιαδήποτε ιδιότητα ή ήρθαν σε επαφή στη συνέχεια με το νιόπαντρο ζευγάρι, έχουν πληροφορηθεί την συγκεκριμένη εξέλιξη και κάποιοι αυτοβούλως πήγαν και έδωσαν δείγμα προκειμένου να υποβληθούν στο απαραίτητο τεστ. Επίσης δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα και για τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο συγκεκριμένος πολιτικός γάμος.

Ακόμα πάντως ουδείς γνωρίζει αν υπήρξε μετάδοση του Covid-19 από τον συγκεκριμένο γάμο και δημιουργηθεί νέο πρόβλημα στο νομό μας, όπως συνέβη με τον προηγούμενο γάμο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (θρησκευτικός εκείνος) και ξεκίνησε μια… αλυσίδα συνεχών κρουσμάτων, κάποια από τα οποία φυσικά δεν αποκλείεται να προϋπήρχαν από άλλες επαφές και συναθροίσεις και ξεπέρασαν τα 60 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ιταλοί επέστρεψαν από την Κέρκυρα και βρέθηκαν θετικοί στον ιό

Μια παρέα 19χρονων Ιταλών πήγαν για διακοπές στην Κέρκυρα και επέστρεψαν στη χώρα τους με κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere della Sera».

«Είχαμε φέρει μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε στη ντισκοτέκ της Κέρκυρας τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι νεαροί μας κοιτούσαν λες και είχαμε έρθει από τον Άρη. Έτσι, στο τέλος τις βγάλαμε», δήλωσαν οι νεαροί στους γονείς τους και τις ιταλικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τους 19χρονους από το Αρέτζο της Τοσκάνης, επικρατούσε μια χαλαρότητα στην Κέρκυρα μεταξύ των άλλων τουριστών, που έκαναν σαν να μην υπάρχει κορονοϊός, με συνέπεια να επηρεαστεί και η παρέα των Ιταλών, οι οποίοι στο τέλος αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς να δίνουν προσοχή στα μέτρα προφύλαξης, ένα λάθος για το οποίο τώρα μετανιώνουν.

Οι νεαροί έχουν μπει σε καραντίνα, όπως και η μητέρα ενός εξ αυτών, που διαγνώστηκε επίσης θετική στον Covid-19.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Αττική

Υπενθυμίζεται ότι μόνο χθες ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν 82 κρούσματα στην Αττική ενώ ο αριθμός αυτός για τις τελευταίες 11 ημέρες ανέρχεται σε 384.

Ο χθεσινός απολογισμός ήταν ιδιαίτερα βαρύς, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 196 κρούσματα -μια «ανάσα» από το ρεκόρ των 203 κρουσμάτων που σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες.

Παρότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέους ανθρώπους, που όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά, οι ειδικοί προειδοποιούν πως είναι θέμα χρόνου ο ιός να αρχίσει να μεταδίδεται στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων πριν από το Δεκαπενταύγουστο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως σε αυτή τη φάση θα εξεταστεί πλέγμα οριζόντιων μέτρων.

Κικίλιας: Στα 36 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο

Μήνυμα πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι στον κορονοϊό έστειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως η επικινδυνότητα του ιού είναι η ευκολία μετάδοσής του.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος και νομίζεις πως είσαι άτρωτος».

«Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικές προκλήσεις: «Φράγμα» από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ισραήλ στους τσαμπουκάδες Ερντογάν