ΕΛΛΑΔΑ

Απειλεί ο Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία επίθεση σε πλοίο μας

Απειλεί ο Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία επίθεση σε πλοίο μας

Με άγριες διαθέσεις εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής. Αν και την Πέμπτη, επιθυμούσε διάλογο με την Ελλάδα με βάση το Διεθνές Δίκιο, σήμερα τα «γύρισε» και απειλεί θεούς και δαίμονες.

Λίγο πριν την έναρξη του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στη Βιέννη, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί ελληνικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τα ερευνητικά μας πλοία πραγματοποιούν σεισμικές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο», είπε την Παρασκευή ο «σουλτάνος» σε δημοσιογράφους, και εκτόξευσε απειλές προς την Ελλάδα.

«Δεν θα αφήσουμε χωρίς απάντηση την παραμικρή επίθεση σε πολιτικά πλοία μας. Δημιουργήθηκε μια τέτοια κατάσταση και το 'Kemal Reic' έδωσε απάντηση. Αν συνεχίσουν, θα λάβουν ακόμη πιο ισχυρή απάντηση», δήλωσε στον ίδιο προκλητικό τόνο ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο επεισόδιο που φέρεται να έλαβε χώρα χθες μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» και της τουρκικής «Kemal Reis».

Ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε επίσης πως το Oruc Reis, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θα συνεχίσει τις εργασίες του στην Ανατολική Μεσόγειο έως τις 23 Αυγούστου.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η αλληλεγγύη τόσο της Αιγύπτου όσο και της Ελλάδας προς το Ισραήλ, η στάση τους απέναντι στην Παλαιστίνη δεν είναι κάτι που ‘χωνεύεται’ εύκολα».

Τέλος, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο χθεσινό τηλεφώνημα με την Μέρκελ λέγοντας, «μιλήσαμε στο τηλέφωνο με την καγκελάριο Μέρκελ, θα υπάρξει νέα συνομιλία μετά τις 23 του μήνα. Μετά από μένα μίλησε με τον Μητσοτάκη, ελπίζω ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ακολουθήσει τη γραμμή που όρισε η Μέρκελ».

Όλη η αλήθεια για το παρ’ ολίγον «θερμό επεισόδιο» με τη φρεγάτα «Λήμνος»

Παρ’ ολίγον «θερμό επεισόδιο» σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν -όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή»- η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτης της, προσέκρουσε στην ελληνική «Λήμνος».

Το τουρκικό σκάφος -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής» - δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με το μπροστινό της ελληνικής φρεγάτας.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη του, σε αντίθεση με τη «Λήμνος» που συμμετείχε κανονικά την Πέμπτη στα κοινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έλεγχοι σε Πειραιά και Ραφήνα σε όσους επιστρέφουν από διακοπές