Η ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ - ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16

ΕΘΝΙΚΑ

Βίντεο-προπαγάνδα στον τουρκικό στρατό για την νίκη ενάντια στους Έλληνες το 1922

Βίντεο-προπαγάνδα στον τουρκικό στρατό για την νίκη ενάντια στους Έλληνες το 1922
In Τime

«Ενέσεις» κάνει η τουρκική ηγεσία στον στρατό της χώρας, έχοντας βάλει φωτιά τόσο στην μονταζιέρα όσο και σε προπαγανδιστικούς μηχανισμούς προκειμένου να ανυψωθεί το ηθικό πολιτών και στρατιωτών.

Χαρακτηριστικό το τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο οποίο απεικονίζονται Τούρκοι στρατιώτες να τραγουδούν εμψυχωτικά τραγούδια, να κάνουν… χορευτικές κινήσεις και να προειδοποιούν για επίθεση.

Την ίδια ώρα στο βίντεο φιλοξενούνται στιγμιότυπα από ασκήσεις, βομβαρδισμούς κ.α. σε μία προσπάθεια να διαφανεί η ισχύς του τουρκικού στρατεύματος

Δείτε το βίντεο

Μετάφραση του συνοδευτικού κειμένου του βίντεο:

«Εκτός αν κοιτάξετε την πατρίδα μου και τραβήξετε το σπαθί,
Είμαστε Τούρκοι στρατιώτες που δεν τραβούν σπαθί.
Αφήστε τους στρατώνες ακόμη και μπροστά
Είμαστε Τούρκοι στρατιώτες που δεν είναι καταραμένοι».

Η ημέρα δημοσιοποίησης του βίντεο δεν είναι τυχαία, καθώς την 30η Αυγούστου οι Τούρκοι γιορτάζουν την νίκη στην μάχη του Τουμπλού Μπουνάρ απέναντι στον ελληνικό στρατό το 1922. Με την ήττα αυτή, το ελληνικό στράτευμα εγκατέλειψε την Μικρά Ασία σηματοδοτώντας αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε «Μικρασιατική Καταστροφή».

Η εικόνα στο twitter του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Για τους Τούρκους από την άλλη είναι η κορύφωση του «Απελευθερωτικού Αγώνα», κατά τον οποίο μαζί με τις μάχες ενάντια στον Ελληνικό Στρατό, σφαγιάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες λήγοντας με την ανταλλαγή των πληθυσμών την τρισχιλιετή παρουσία των Ελλήνων στην Ανατολία.

Η μονταζιέρα πήρε φωτιά στην Τουρκία

Οργή στην Άγκυρα για τις συνεχείς νίκες των Ελλήνων πιλότων - Ψάχνουν εκδίκηση για το νέο... κάζο στην ανατολική Μεσόγειο - Προσπαθούν με βίντεο προπαγάνδας να παρουσιάσουν δήθεν νίκες έναντι των Ελλήνων

Βλέποντας τις προηγούμενες ημέρες τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη να πηγαίνουν και να έρχονται ανενόχλητα στην Κύπρο, είναι αλήθεια πως θα θέλαμε να ήμασταν από μια μεριά και να βλέπαμε την αντίδραση της τουρκικής ηγεσίας, στρατιωτικής και πολιτικής, απέναντι στους υπεύθυνους της τουρκικής αεράμυνας.

Θα θέλαμε πάρα πολύ να βλέπαμε πώς οι Τούρκοι ελεγκτές ανακοίνωσαν στους ανωτέρους τους ότι τα ελληνικά F-16 κατάφεραν τελικά, παρά την μεγάλη κινητοποίηση, να φτάσουν στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και να συμμετάσχουν στην σημαντική αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας – Ιταλίας.

Είναι βέβαιο πως τα όσα εκτυλίχθηκαν στην γειτονική χώρα μετά την άφιξη των ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο, αλλά και την ασφαλή τους επιστροφή σε Καστέλλι και Άραξο, αποτελούν εφιάλτη για τους Τούρκους.

Από εκείνη την ώρα και μετά το καθεστώς Ερντογάν αναζητά για μια ακόμη φορά, μέσα στην ελληνοτουρκική κρίση, εκδίκηση για τη νέα ήττα που υπέστησαν, αυτή τη φορά από την Πολεμική Αεροπορία.

Είναι μάλιστα τέτοιο το άγχος και ο πανικός του τουρκικού υπουργείου Άμυνας να παρουσιάσει «νίκες» - έστω και επικοινωνιακές - στο μέτωπο της ανατολικής Μεσογείου, που έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει βίντεο το οποίο δήθεν παρουσιάζει τον «εγκλωβισμό» ελληνικού F-16 από τουρκικό μαχητικό.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και διαμηνύουν ότι η αερομαχία έγινε στην ανατολική Μεσόγειο κατά την προσπάθεια των ελληνικών μαχητικών να φτάσουν στην Κύπρο.

Στρατηγική για... γέλια από τους Τούρκους - Το ελληνικό σχέδιο με τους «λαγούς»

Αν το βίντεο έχει έστω και μία δόση αλήθειας - πράγμα εντελώς αδύνατον - και θα εξηγήσουμε στη συνέχεια τους λόγους, ενδεχομένως οι Τούρκοι να αναφέρονται σε απόσπασμα αερομαχίας που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη (27/08) μεταξύ Κύπρου και Καστελόριζου. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι επιχείρησαν να παρενοχλήσουν τα μαχητικά που συμμετείχαν στην τετραμερή αεροναυτική άσκηση Eunomia, με την ελληνική στρατιωτική ηγεσία ωστόσο, να έχει προνοήσει για την αντιμετώπισή τους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Γέωργιος Μπλιούμης είχαν δώσει εντολή σε δύο ελληνικά μαχητικά να παίξουν το ρόλο του «λαγού». Τι σημαίνει αυτό; Πώς είχαν την αποστολή να παρασύρουν ουσιαστικά μακριά από το πεδίο της αεροναυτικής άσκησης "EUNOMIA" τα τουρκικά F-16 που είχαν πάρει την εντολή να χαλάσουν την αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας - Ιταλίας.

Η στρατηγική των Ελλήνων χειριστών, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να αφήσουν αρχικά ένα ελεγχόμενο «πλεονέκτημα» στους Τούρκους, επιχειρώντας έτσι να τους αδειάσουν πιο γρήγορα τις δεξαμενές καυσίμων. Σε αυτό το σημείο ίσως, οι Τούρκοι να «τράβηξαν» βίντεο μέσα από το πιλοτήριο και να το «κόλλησαν» στην τουρκική μονταζιέρα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προπαγανδιστικά ως μια νίκη στον αέρα για την Άγκυρα.

Η συνέχεια ωστόσο για τους ιπταμένους της γείτονος δεν ήταν τόσο ευχάριστη... μιας και η στρατηγική των Ελλήνων απέδωσε μετά από λίγα λεπτά. Τα τουρκικά μαχητικά αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν προκειμένου να ανεφοδιαστούν και έτσι άνοιξε ο δρόμος της επιστροφής στην Ελλάδα στα υπόλοιπα ελληνικά μαχητικά που ήταν στην Κύπρο.

Τα όσα συνέβησαν στην επιστροφή είναι γνωστά από τις προηγούμενες ημέρες. Το σχέδιο του Αρχηγού Φλώρου και το «χουνέρι» στους Τούρκους θα μείνει στην ιστορία και οι Έλληνες πιλότοι θα το συζητούν για χρόνια, μιας και αποτελεί μια ξεκάθαρη στρατηγική νίκη των Ελλήνων απέναντι στους προκλητικούς Τούρκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ «ΧΟΥΝΕΡΙ» ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Όργιο προπαγάνδας με επεξεργασμένα βίντεο

Ας δούμε όμως τώρα τι ισχύει πραγματικά με το βίντεο που δημοσιοποίησαν την Παρασκευή (28/08) οι Τούρκοι και δείχνει «εγκλωβισμό» ελληνικού μαχητικού από τουρκικό.

Για μια ακόμα φορά οι Τούρκοι εκτίθονται, όπως και στις φωτογραφίες με τη δήθεν χτυπημένη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, μιας και το βίντεο που δημοσιοποίησαν αποτελεί αναμφίβολα προϊόν επεξεργασίας, αμφίβολης αυθεντικότητας και εμφανώς παραποιημένο.

Πρόκειται ουσιαστικά συρραφή αποσπασμάτων από αερομαχίες ακόμα και σε διαφορετικό χώρο ή χρόνο με τους ειδικούς να αμφισβητούν ακόμα και το γεγονός ότι το μαχητικό που έχει «εγκλωβιστεί» στο στόχαστρο του Τούρκου χειριστή αποτελεί F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και όχι τουρκικό μαχητικό κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης.

Ας δούμε όμως κάποια στοιχεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των Τούρκων:

  • Πρώτον: Στο βίντεο παρουσιάζεται αποσπάσματα από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές περιπτώσεις εμπλοκής, ενδεχομένως και από διαφορετικές πτήσεις με το καταδιωκόμενο μαχητικό να μην φαίνεται εάν είναι καν οπλισμένο.
  • Δεύτερον: Εμβόλιμα στο βίντεο ακούγεται η φράση «πάμε separation για Ρόδο» από Έλληνα αεροπόρο. Εδώ είναι που γελάμε, καθώς είναι αδύνατον ο Τούρκος χειριστής να ακούει τον Έλληνα πιλότο από τον δικό του ασύρματο και προφανώς η φράση έχει υποκλαπεί και έχει προστεθεί στο βίντεο.
  • Τρίτον: Δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά ότι το αεροσκάφος που έχει «εγκλωβιστεί» είναι ελληνικό.
  • Τέταρτον: Σε μία από τις εικόνες, τo τουρκικό F16 πετά με τα τελευταία καύσιμα (ένδειξη FUEL), ενώ σε άλλα καρέ δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη.

Πραγματικά είναι να γελάει κανείς με τους Τούρκους. Είναι στ' αλήθεια αστείοι με αυτά που ανεβάζουν στα social media. Ο πανικός των Τούρκων είναι προφανέστατος. Αγχωμένοι, πιεσμένοι και χωρίς ούτε μία νίκη επί του πεδίου εδώ και ένα μήνα που «πολιορκούν» την ανατολική Μεσόγειο, προσπαθούν με μονταρισμένα βίντεο να παρουσιάσουν επιτυχίες.

Το ίδιο ακριβώς έκαναν αμέσως μετά το πλήγμα που υπέστη το άλλοτε «καμάρι» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και νυν «ντροπή του Στόλου» KEMAL REIS όταν δέχτηκε σφοδρό πλήγμα από την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ.

Βίντεο με Τούρκους που... ουρλιάζουν μέσα στα μαχητικά!

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε να απαντήσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά στα μονταρισμένα βίντεο των Τούρκων, βγάζοντας στη φόρα βίντεο από αερομαχίες στο Αιγαίο που δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση.

Βίντεο από πραγματικούς εγκλωβισμούς τουρκικών μαχητικών.

Βίντεο που δείχνουν Τούρκους πιλότους να αποχωρούν πανικόβλητοι προς την Τουρκία καταδιωκόμενοι ανελέητα από τους Έλληνες χειριστές που βρίσκονται κυριολεκτικά στην ουρά τους.

Βίντεο με Τούρκους πιλότους να ουρλιάζουν κυριολεκτικά μέσα στο κοκ πιτ του μαχητικού τους αδυνατώντας να διαχειριστούν το τρομακτικό κυνηγητό από τα ελληνικά «φτερά».

Βίντεο με Τούρκους χειριστές να παθαίνουν βέρτιγκο από τη σφοδρή πίεση, να πηγαίνουν «καρφί» για τη θάλασσα και τελευταία στιγμή να «ξυπνούν» και να... μαζεύουν με υπερένταση το αεροσκάφος.

Βίντεο με πιλότους της Τουρκίας να έχουν χάσει το ζευγάρι τους και στην προσπάθειά του να διαφύγουν από το ελληνικό στόχαστρο να εξαπολύουν θερμοβολίδες προς τους Έλληνες.

Ο αέρας του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου έχει έναν νικητή και αυτός είναι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Το ποιοι πιλότοι είναι καλύτεροι είναι γνωστό εδώ και χρόνια και έχει αποδειχτεί σε όλα τα γυμνάσια του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες χειριστές δεν έχουν ανάγκη ούτε από βίντεο, ούτε από φωτογραφίες, ούτε από πολιτικούς που θα εκθειάζουν την ανωτερότητά τους. Οι νίκες τους στο Αιγαίο είναι καθημερινές και αδιαμφισβήτητες. Τα βιντεάκια στο Twitter είναι για να κοροϊδεύει το καθεστώς Ερντογάν τους Τούρκους που τον χειροκροτούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η διασπορά στους νέους και οι «απείθαρχοι» - Κρίσιμη η επιστροφή των αδειούχων