ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΘΝΙΚΑ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Αναζητούνται επενδυτές για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Αναζητούνται επενδυτές για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία
ΙΝΤΙΜΕ

Πρόσω ολοταχώς για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων έχει βάλει η ελληνική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να ανατραπούν οι ισορροπίες στην περιοχή με αφορμή και την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας. - Το Newsbomb.gr έχει το ρεπορτάζ.

Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ώρες από το ρεπορτάζ (διαβάστε εδώ την ανάλυση του Βασίλη Σκουλαράκου), η Ελλάς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Γαλλία για τα αεροσκάφη Rafale, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερχόμενη ΔΕΘ.

«Στα θέματα των εξοπλισμών και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας θα είναι σαφής ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κυβερνητικός παράγοντας, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνιζε πως «δεν έχουμε άλλο χρόνο, οφείλουμε να το πούμε αυτό στην ελληνική κοινωνία. Μείναμε πίσω λόγω της δεκαετούς κρίσης και την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της, οφείλουμε να διασπαλίσουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας».

Την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την Δευτέρα (31/08) και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Alpha. «Έχουμε όλες τις επιλογές για να στηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, και όχι μόνον με τα εξοπλιστικά προγράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του δεκαετούς προγράμματος για την Άμυνα μπορεί να ανέλθει ακόμα και σε βάθος χρόνου στα 10 δισ. ευρώ, με το υπουργείο Άμυνας να έχει θέσει επί τάπητος όλες τις επιλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές είναι:

  • Απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale 4ης γενιάς.
  • Αγορά δύο υπερσύγχρονών γαλλικών Belh@rra.
  • Συντήρηση των μαχητικών Mirage 2000-5
  • Αναβάθμιση 4 φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.
  • Απόκτηση τορπιλών βαρέως τύπου για τους «αόρατους κυνηγούς» του Αιγαίου, τα ελληνικά υποβρύχια.
  • Απόκτηση 4 ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου, Romeo.
  • Αναβάθμιση 11 ελικοπτέρων Aegean Hawk.

Την ίδια ώρα, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι, με δεδομένο πως η χώρα έχει «καεί» στο παρελθόν από οικονομικής άποψης από τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι όποιες συμφωνίες να γίνουν χωρίς μεσάζοντες προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην συναλλαγή.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν σταματά εκεί, και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολείται προσωπικά με τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναθέσει την σημαντική αποστολή αναζήτησης επενδυτών οι οποίοι θα αναζωογονήσουν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Οι πληροφορίες που διαθέτει το Newsbomb.gr, λένε πως ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει αναλάβει αυτό το έργο, έτσι ώστε, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, να βρεθούν επενδυτές οι οποίοι θα επενδύσουν στις ελληνικές βιομηχανίες όπλων, προσφέροντας έτσι πολλές θέσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, κάτι τέτοιο θα αλλάξει και τις ισορροπίες δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με δεδομένο πως η γείτονα τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει σε σημείο να παράγει εγχώρια σχεδόν το 70% των αναγκών της σε στρατιωτικό υλικό.

Άλλωστε κάτι τέτοιο το σκιαγράφησε τα προηγούμενα 24ωρα και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας στον ALPHA, είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε όλες τις επιλογές για να στηρίξουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις -και όχι μόνον με τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη! Εντολή Ερντογάν: «Βυθίστε ένα ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε ένα μαχητικό»