ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας Ιανός: «Βουλιάζει» η Φθιώτιδα - Συναγερμός για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα

Κυκλώνας Ιανός: «Βουλιάζει» η Φθιώτιδα - Συναγερμός για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα

Δραματική η κατάσταση σε Λιανοκλάδι, Στίρφακα, Ζηλευτό και Παλιούρι - Χείμαρρος παρέσυρε άτομο και τον έσωσε ο χειριστής μηχανήματος - Έκλεισε η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου

Πάνω από 7 ώρες παλεύουν πυροσβέστες, αστυνομικοί και πολιτική προστασία ανάμεσα σε 5 χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας για να σώσουν περιουσίες αλλά και ανθρώπους. Ισχυρές βροχοπτώσεις, πρωτοφανείς για την περιοχή, ξεκίνησαν πολύ πριν το μεσημέρι και συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση.

Η Πυροσβεστική έχει σπέυσει σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κλήσεις στην πυροσβεστική είναι εκατοντάδες ωστόσο όμως δίνουν κύριο βάρος στην υποβοήθηση των ανθρώπων οι οποίοι ζητούν να μεταφερθούν σε περισσότερο ασφαλές περιβάλλον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες με χωματουργικά οχήματα πλησιάζουν από σπίτι σε σπίτι για να μεταφέρουν άτομα τα οποία νιώθουν ανασφάλεια σε άλλα σπίτια συγγενών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να μεταφέρουν ασθενείς ή ακόμη και ηλικιωμένους οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα, όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών και το Ζηλευτό. Επίσης στο Παλιούρι και το Τρίλοφο πάλι επενέβησαν σωτήρια οι πυροσβέστες για απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Έκλεισε η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου

Επιπλέον δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας - Καρπενησίου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από τις 14:50’ στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης. Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Χαρακτηριστικά τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στο Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό.

Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κύριο Φάνη Σπανό επιβεβαιώσε ότι υπάρχουν κλήσεις για εγκλωβισμένους ωστόσο δεν γνωρίζει την ακριβή κατάσταση καθώς είναι καθ' οδόν προς το σημείο.

Χείμαρρος παρέσυρε άτομο και τον έσωσε ο χειριστής με το μηχάνημα

Στο χωριό Ζηλευτό πλημμύρισαν σπίτια, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν άνθρωπο, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του χειριστή μηχανήματος που κατάφερε να τον συγκρατήσει βάζοντας μπροστά τον κουβά από την μπουλντόζα.

Λαμία: Χείμαρρος παρέσυρε άτομο και τον έσωσε ο χειριστής με το μηχάνημα

Στο Ζηλευτό επίσης ένα τζιπάκι παρασύρθηκε και σφηνώθηκε κάτω από μια γέφυρα, ενώ τα νερά έχουν μπει σε πολλές αυλές και σπίτια.

Λουτρά Υπάτης: Πυροσβέστες έβγαλαν αγκαλιά τους μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο

Στα Λουτρά Υπάτης δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τη δυνατή νεροποντή ενώ κλήθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο προκειμένου να απομακρύνει με ασφάλεια τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, από το σχολείο τους, σύμφωνα με το lamianow.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Aπαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown στην Αθήνα - Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες