ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας «Ιανός»: Διασώθηκε η τριμελής οικογένεια στους Σοφάδες - Την παρέλαβε το ΕΚΑΒ

Κυκλώνας «Ιανός»: Διασώθηκε η τριμελής οικογένεια στους Σοφάδες - Την παρέλαβε το ΕΚΑΒ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγάλη επιχείρηση που είχε στηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό τριμελούς οικογένειας στο Καρποχώρι Σοφάδων.

Αίσιο τέλος είχε η διάσωση οικογένειας με τρίχρονο παιδάκι στους Σοφάδες Καρδίτσας, η οποία είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της λόγω της κακοκαιρίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου (19/09), ο δήμαρχος των Σοφάδων, Θάνος Σκάρλος είχε αναφέρει ότι άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούσαν με πλωτά μέσα προκειμένου να απεγκλωβίσουν από την οικία της την οικογένεια.

Σχεδόν 2.500 οι κλήσεις για βοήθεια

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 619 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.

Ειδικότερα:

  • Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.
  • Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων.
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου όπου είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας Ιανός: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες