ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κραυγή αγωνίας - «Με 1.000 κρούσματα την ημέρα δεν θα τα βγάλουμε πέρα»

Κορονοϊός: Κραυγή αγωνίας - «Με 1.000 κρούσματα την ημέρα δεν θα τα βγάλουμε πέρα»

Κορονοϊός: Έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό απηύθυνε η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Η πνευμονολόγος περιέγραψε μία πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με κορονοϊό.

«Σήμερα έχουμε ανοίξει πέντε κλινικές και δύο μονάδες, οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς ως γιατροί έχουμε άγχος για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τα κρούσματα, να τους νοσηλεύσουμε καλά και να προλάβουμε θανάτους» λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Αν έχουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα δεν υπάρχει περίπτωση να τα βγάλουμε πέρα

«Θα περίμενα ότι, έπειτα από αυτούς τους μήνες που έχουμε τα μέτρα, που έχουμε μάθει, που βλέπουμε τα πράγματα, θα ήμασταν ως πολίτες πιο έτοιμοι, να είμαστε προσεκτικοί και να σταματήσουμε την πανδημία. Αν έχουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα και οι ασθενείς μένουν δύο και τρεις εβδομάδες, δεν υπάρχει περίπτωση, και διπλάσια νοσοκομεία να είχαμε, να τα βγάλουμε πέρα» εξηγεί.

Έρχονται 15-15 τα περιστατικά, είναι τρομακτικό

Και συνεχίζει: «Ήλπιζα ότι τώρα θα ήμασταν καλύτερα απ’ ό,τι την άνοιξη, δεν είμαστε. Ο ρυθμός εισόδου στο νοσοκομείο, πραγματικά μας φοβίζει. Έρχονται 15-15 τα περιστατικά, που για εμάς είναι τρομακτικό. Ο αριθμός μας φοβίζει πολύ. Με το που ανοίγει η μονάδα, γεμίζει. Ο ρυθμός μας φοβίζει πολύ και είναι στο χέρι μας να το σταματήσουμε».

«Δεν έχουμε εμβόλιο, δεν έχουμε κατάλληλα φάρμακα. Τα μέτρα δημόσιας υγείας είναι αυτά που μπορούν να σταματήσουν την πανδημία και για την υγεία, και για την οικονομία. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και μας τρομάζει», κατέληξε η διευθύντρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Πέλλα - Δείτε τα σχολεία που κλείνουν σε όλη τη χώρα