ΕΛΛΑΔΑ

Η απόλυτη καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο: Ο Ιανός «βύθισε» πάνω από 210.000 στρέμματα

Η απόλυτη καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο: Ο Ιανός «βύθισε» πάνω από 210.000 στρέμματα

Μετρώντας ήδη τρεις νεκρούς και μία γυναίκα αγνοούμενη στο Μουζάκι, ο νομός Καρδίτσας συγκαταλέγεται στις περιοχές της χώρας που δέχθηκαν το σφοδρότερο πλήγμα της κακοκαιρίας «Ιανός» μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κατά τη διάρκεια του καταστροφικού περάσματος του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανού» από τη χώρα μας, καταρρακτώδεις βροχές παρατηρήθηκαν στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα εκτεταμένα πλημμυρικά επεισόδια.

Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στην Πίνδο και τον θεσσαλικό κάμπο βύθισαν τεράστιες αγροτικές και αστικές εκτάσεις κάτω από τόνους νερού προκαλώντας καταστροφές.

Η επόμενη εικόνα δείχνει τις πλημμυρισμένες εκτάσεις του Νομού Καρδίτσας την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 όπως τις κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, περίπου δύο ημέρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα αφότου ένα μέρος των υδάτων είχε ήδη υποχωρήσει.

Δορυφορική εικόνα υπερ-υψηλής χωρικής ανάλυσης 10 μ από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2 το μεσημέρι της Κυριακής 20/09/2020. Με αποχρώσεις του γαλάζιου παρουσιάζονται οι πλημμυρισμένες εκτάσεις (αριστέρα με βαθύ μπλε διακρίνεται η λίμνη Πλαστήρα), με λευκό χρώμα τα νέφη, με πράσινο δασικές και αγροτικές εκτάσεις και με αποχρώσεις του μπεζ βραχώδεις περιοχές και λόφοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμο «ραντεβού» Ερντογάν με Μέρκελ και Μισέλ: «Ξεκλειδώνουν» οι διερευνητικές επαφές