ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός στο Διδυμότειχο: Κρούσμα σε βρεφονηπιακό σταθμό - Θετικό μωρό 22 μηνών

Κορονοϊός στο Διδυμότειχο: Κρούσμα σε βρεφονηπιακό σταθμό - Θετικό μωρό 22 μηνών

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό του Διδυμοτείχου, καθώς μωρό 22 μηνών που εμφάνισε συμπτώματα και μπήκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο της πόλης, βρέθηκε θετικό στο τεστ που υποβλήθηκε για Covid-19.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του βρεφονηπιακού σταθμού ο ΕΟΔΥ που έδωσε αμέσως κατευθυντήριες οδηγίες και ξεκίνησε τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών του μωρού, που πήρε ήδη εξιτήριο, και σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο έδωσαν δείγματα οι γονείς και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ενώ έγινε απολύμανση του ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού και ανεστάλη η λειτουργία του.

Επίσης, ενημερώθηκαν οι γονείς και των υπόλοιπων παιδιών του σταθμού να δώσουν δείγματα για τεστ κοροναϊού, όπως και οι εργαζόμενοι στον σταθμό.

Όλοι βρίσκονται εν αναμονή της εξέτασης του δεύτερου δείγματος, προκειμένου να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες αν επιβεβαιωθεί και από το δεύτερο τεστ το συγκεκριμένο κρούσμα.

Η είδηση προκάλεσε ανησυχία όχι μόνο στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στον βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά και σε όλη την πόλη, καθώς έχουν ήδη ανοίξει τα σχολεία και ο κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού είναι αυξημένος, παρά τα μέτρα προφύλαξης.

Αλώστε πρόκειται για το πρώτο κρούσμα σε βρεφονηπιακό, παιδικό σταθμό ή και σε σχολεία όχι μόνο του Διδυμοτείχου αλλά όλου του νομού Έβρου.

Πηγή: evros-news.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ακόμη δύο νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 25χρονος