ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς - Αγωνία για την 43χρονη

Κακοκαιρία «Ιανός»: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς - Αγωνία για την 43χρονη

Κυκλώνας «Ιανός»: Νέα επιχείρηση διάσωσης των 47 εγκλωβισμένων κατοίκων στην Οξυά Καρδίτσας αναμένεται να πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη, σε μια από τις παράπλευρες συνέπειες του Ιανού, μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τη Θεσσαλία.

Μέχρι σήμερα μόνο ελικόπτερα του στρατού έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν το αποκομμένο χωριό.

Νωρίτερα, ελικόπτερο με το κατάλληλο προσωπικό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά διένειμε τις απαραίτητες προμήθειες και στη συνέχεια προσπάθησε να προσεγγίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν βρει καταφύγιο μία έγκυος γυναίκα και ακόμη δύο υπερήλικες που χρειάζονται βοήθεια.

Περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξυά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί καθώς ολόκληρο το οδικό δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους τα χώρια έχει διαλυθεί.

Γκρέιντερ και εκσκαφείς δίνουν μάχη να διώξουν νερά και μπάζα προκειμένου να ανοίξουν κάποια σημεία του οδικού δικτύου και να φτάσουν στους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργιθέας έχουν εξασφαλιστεί κάποια φάρμακα ενώ τη Δευτέρα κατάφεραν και πήγαν οξυγόνο με γεννήτρια σε έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Στην Καρδίτσα, που αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα θα μεταβεί, σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και θα συγκεκριμενοποιήσει τη δέσμη μέτρων υπέρ των πληγέντων που εξήγγειλε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

«Άφαντη η 43χρονη»

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση αναζήτησης της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της αγνοούμενης γυναίκας στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Η γυναίκα αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής όταν ο «Ιανός» έπληξε την περιοχή. Η 43χρονη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν ακολούθησε τις συστάσεις των Αρχών και το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Μάλιστα, το όχημα της αγνοούμενης εντοπίστηκε το Σάββατο το μεσημέρι στις όχθες του ποταμού Πάμισου.

Υπενθυμίζεται ότι από τη φονική κακοκαιρία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Καρδίτσα και Φάρσαλα.

Εικόνες καταστροφής - Νερό παντού

Απίστευτες είναι οι εικόνες από την Καρδίτσα καθώς ο αχανής θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί από άκρη σε άκρη σε λιμνοθάλασσα!

Οι εικόνες της καταστροφής έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους οι οποίοι προσπαθούν να βρουν την περιουσία τους κάτω από τόνους λάσπης, νερού και φερτών υλικών.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ορατό πλέον το νέο lockdown στην Αττική - Προ των πυλών η απαγόρευση κυκλοφορίας