ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Συναγερμός για το Άγιο Όρος: Νέα κρούσματα σε μονή – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα

Κορονοϊός - Συναγερμός για το Άγιο Όρος: Νέα κρούσματα σε μονή – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλα τρία νέα κρούσματα- τα οποία προστίθενται στα δέκα υπάρχοντα των προηγούμενων ημερών- εντοπίστηκαν την Τρίτη (22/09) στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία κρούσματα εντοπίζονται σε σκήτη της ευρύτερης περιοχής των Καρυών.

Το απόγευμα της Τρίτης επέστρεψαν από την χερσόνησο του Άθω, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου οι οποίοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους με της Αγιορείτικης Κοινότητας και της πολιτικής διοίκησης με σκοπό την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού ενώ παρέμεινε στις Καρυές το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο.

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα

Εγκύκλιο προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους, με την οποία ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά μονή ως μέτρο αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, απέστειλε, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, η Ιερά Κοινότητα.

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση. Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Τι λέει για το ενδεχόμενο νέου lockdown πριν από το χειμώνα