ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Και πέμπτος νεκρός σε λίγες ώρες - Κατέληξε 52χρονος στο «Γεννηματάς»

Κορονοϊός: Και πέμπτος νεκρός σε λίγες ώρες - Κατέληξε 52χρονος στο «Γεννηματάς»
Intime News

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από την πανδημία, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν χάσει την «μάχη» με τον κορονοϊό πέντε συνάνθρωποί μας

Πρόκειται για έναν 52χρονο με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεννημματάς».

Νωρίτερα σήμερα, έχασε τη μάχη μία 85χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης αναφέρθηκαν οι θάνατοι ενός 84χρονου στο Σωτηρία, ενός 87χρονου στη Μυτιλήνη και ενός 84χρονου στον Ευαγγελισμό.

Σημειώνεται ότι χθες καταγράφηκαν επιπλέον οκτώ θάνατοι σε ένα 24ωρο.

Ο κ. Μαγιορκίνης επανέλαβε την παράκληση για τα άτομα άνω των 65 να περιορίσουν τις επαφές τους στις ελάχιστες δυνατές και για τους συγγενείς τους να προσέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ερωτηθείς τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Χαρδαλιάς για την πιθανότητα ενός γενικού lockdown στην Αττική ή τοπικών ανά δήμους, τόνισαν και οι δύο πως είμαστε αρκετά μακριά από τέτοιο ενδεχόμενο. Ειδικά για τα τοπικά lockdown ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε για ακόμη μία φορά ότι πουθενά δεν έχει εφαρμοστεί πρωτόκολλο για τοπικό lockdown σε επίπεδο δήμων.

Ο κ. Μαγιορκίνης στην εισαγωγική του τοποθέτηση έκανε πάντως λόγο για τη σημασία των τοπικού χαρακτήρα παρεμβάσεων, με λογική προτεραιοποίηση αναλόγως του κοινωνικού και οικονομικού αντικτύπου. Επικαλέστηκε, μάλιστα, δηλώσεις του Αντονι Φάουτσι, του επικεφαλής στις ΗΠΑ για τον κορονοϊό, ο οποίος ανέφερε: «Οι περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο έχουν τις εξής επιλογές: είτε να κλείσουν τα μπαρ είτε τα σχολεία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Γιατί «εξαφανίστηκε»; Αυτή είναι η αλήθεια