ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Όχι στην καραντίνα, θα έχει τεράστιες οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες»

Κορονοϊός: «Όχι στην καραντίνα, θα έχει τεράστιες οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες»
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Αναφερόμενη στο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες, η κυρία Λινού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σημείωσε πως «δεν πρέπει να πάρουμε κατά γράμμα την άποψη του πρωθυπουργού, γιατί ήταν αυστηρή. Πρέπει να δούμε πώς θα συνεχίσουμε τη ζωή μας, χαρούμενοι με αισιοδοξία αλλά παράλληλα να προσέχουμε. Ίσως είναι καιρός να επιλέγουμε ποια θα είναι η παρέα μας αυτόν τον χειμώνα, να βρισκόμαστε μία-δύο οικογένειες ή ζευγάρια να βρισκόμαστε, ώστε να μην πολλαπλασιάζονται οι επαφές».

Παράλληλα η κυρία Λινού έκανε λόγο για τις «κοινωνικές φούσκες» και την ανάγκη να περιορίσουμε τον κοινωνικό μας κύκλο.

Αναφερόμενη στο θέμα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κυρία Λινού σημείωσε: «Χαίρομαι που η κυβέρνηση το παραδέχτηκε για τις συγκοινωνίες και παίρνει μέτρα. Όλοι πρέπει να πιέζουμε ώστε η πολιτεία να πάρει περισσότερα μέτρα στο μέτρο του δυνατού». «Προτείνω μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, μεγιστοποίηση εργασίας από απόσταση και ενίσχυση όσων εργαζόμενων αρρωστήσουν ώστε να μην αποφύγουν να παρουσιάσουν τα συμπτώματα που έχουν» υπογράμμισε.

«Τα κρούσματα και οι θάνατοι που βλέπουμε σήμερα είναι ενός μήνα πριν. Η λύση είναι να προσπαθήσουμε να προλάβουμε τη νόσο. Όχι καραντίνα, δεν χρειάζεται. Θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες, αλλά και ψυχολογικές. Η κοινωνική συνοχή θα μας σώσει» σχολίασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Όσον αφορά στα εμβόλια για τον κορονοϊό που βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών τόνισε ότι έχουμε αισιόδοξα μηνύματα: «Εννέα εμβόλια βρίσκονται σε τελική φάση και μέχρι τον Δεκέμβριο κάποια θα έχουν άδεια κυκλοφορίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα - Ποια καταστήματα κλείνουν