ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στον Βύρωνα: Πύρινος εφιάλτης στο κέντρο της Αθήνας - Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο

Φωτιά ΤΩΡΑ στον Βύρωνα: Πύρινος εφιάλτης στο κέντρο της Αθήνας - Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο

Συναγερμός έχει σημάνει το μεσημέρι του Σαββάτου (26/09) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για φωτιά που ξέσπασε στον Βύρωνα. - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 5 ελικόπτερα – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Σπύρος Μελισσάρης

Η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση, στο τέρμα της οδού Κλεισούρας.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας, στο Βύρωνα.

Στο σημείο κινητοποιήθηκαν αρχικά 40 πυροσβέστες 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν επίσης το ΜΕΤΠΕ και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και κατευθύνεται προς τη δασική έκταση, ωστόσο αυτό που εμπνέει ανησυχία είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο έχει μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Λίγη ώρα αργότερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery που ακολουθεί:

Διακοπή της κυκλοφορίας

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου, στην οδό Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου από Λ. Αλίμου – Κατεχάκη (ρεύμα κυκλοφορίας προς βουνό) , στη Λ. Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη Λ.Αλίμου – Κατεχάκη, και στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της συμβοής με τη Λ. Αλίμου – Κατεχάκη.

Δείτε περισσότερες εικόνες:

Έχει καλύψει καπνός την περιοχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καπνός από τη φωτιά στον Βύρωνα έχει καλύψει μεγάλος μέρος του αττικού ουρανού, ενώ οι φλόγες είναι ορατές από πολλές περιοχές.

Μάλιστα, η φωτιά πλησίασε το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ζήτημα. Η Αστυνομία με ντουντούκες ενημέρωσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τη φωτιά.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ