ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Βρήκαν τρόπο για αλκοόλ μετά τις 12 – Τι κάνουν οι νέοι μετά το κλείσιμο των περιπτέρων

Κορονοϊός: Βρήκαν τρόπο για αλκοόλ μετά τις 12 – Τι κάνουν οι νέοι μετά το κλείσιμο των περιπτέρων

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Δεν τους πτοούν τα απαγορευτικά μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας…

Μπορεί τα περίπτερα και οι κάβες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (26/9) να κλείνουν υπακούοντας στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού όμως αυτό δεν σημαίνει οι νέοι που θέλουν να διασκεδάσουν μένουν στα σπίτια τους.

Χθες το βράδυ συνεχίστηκε ο συνωστισμός στις πλατιές ενώ όπως αποδείχθηκε οι νέοι βρήκαν εναλλακτική προκειμένου να προμηθευτούν αλκοόλ και συγκεκριμένα μπύρες.

Όπως μπορεί να δει κανείς στην φωτογραφία που δημοσιεύει το Newsbomb.gr νέοι αγοράζουν μπύρες από αυτόματους πωλητές σε… βενζινάδικα!

120331030_376658796790509_7445595441367947702_n.jpg

Το αδιαχώρητο στις πλατείες – Εικόνες συνωστισμού παρά τις απαγορεύσεις

Τι κι αν ισχύει απαγόρευση συγκεντρώσεων στις πλατείες, τι κι αν τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ είναι πλέον κλειστά για να μην πωλείται αλκοόλ μετά τις 12, οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ από το βράδυ του Σαββάτου συντηρούν τους φόβους για περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της πανδημίας στην χώρα μας.

Δείτε βίντεο από τη Νέα Σμύρνη:

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέτρων που ισχύουν υπάρχει ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση ή συνάθροιση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ επιστρατεύει 80 περιπολικά τα οποία θα πηγαίνουν διαδοχικά σε πλατείες της Αττικής, με έμφαση σε αυτές που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού. Αρχικά, θα κάνουν χρήση των μεγαφώνων, μέσω των οποίων θα απευθύνουν συστάσεις.

Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ για συγχρωτισμό στους παραβάτες. Μέτρα θα λαμβάνονται και για όσους φέρνουν ποτά από το σπίτι τους. Στη σύσκεψη που έγινε στη ΓΑΔΑ αποφασίστηκε, επίσης, ότι θα εφαρμόζεται αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες που δεν θα εφαρμόζουν τα μέτρα.

Ωστόσο, συμπολίτες μας επέλεξαν να παραμείνουν σε πλατείες της Αθήνας, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και κοινωνικές αποστάσεις.

Συνωστισμός στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη και δείχνουν τον κόσμο να αδιαφορεί για τα μέτρα, να συνωστίζεται και να πίνει μετά τα μεσάνυχτα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως νεολαία, λικνίζονται στους χορούς της δυνατής μουσικής και τα σταντ, ενώ τοποθετούνται αρχικά με τις απαραίτητες αποστάσεις, στο τέλος γίνονται ένα, όπως δείχνουν οι εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr.

Σερβιτόροι που δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, εργαζόμενοι στην υποδοχή να κουβαλούν συνεχώς νέα σταντ με αποτέλεσμα να στριμώχνονται περισσότεροι και τα κρούσματα… συνεχώς να αυξάνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Δείτε φωτογραφίες:

Διαμαρτυρία με χορούς στη Θεσσαλονίκη

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται, για το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα.

Η χθεσινή διαμαρτυρία , όμως, δεν άργησε να εξελιχθεί σε... γλέντι, με τους διαμαρτυρόμενους να στήνουν χορούς μπροστά στον Λευκό Πύργο, χορεύοντας το γνωστό τραγούδι «Μεσάνυχτα», αλλά και ποντιακούς χορούς στη μέση του δρόμου.

Απίστευτος συνωστισμός σε θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη

Το αδιαχώρητο επικράτησε σε παράσταση που έγινε στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, παρά τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και τις μειωμένες πληρότητες που προβλέπονται για τα θέατρα.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσε το GRTimes.gr, οι μάσκες τηρήθηκαν, αλλά μέχρι εκεί. Συνωστισμός και έλλειψη αποστάσεων μεταξύ των θεατών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό, όπου δεν έπεφτε... καρφίτσα.

Κικίλιας: Αυτό είναι το μέτρο που εξετάζεται

«Οι εικόνες ορισμένων που δεν σταθμίζουν τον κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους» δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθαρίζοντας ότι «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα τίθενται άλλα μέτρα. Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προσέχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία».

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορονοιο».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού, ο Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ αποκάλυψε και την συμβουλή που έδωσε προς τους γονείς του.

Όπως ο ίδιος δήλωσε «η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα».

Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα όπως ο ίδιος πρόσθεσε όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν - και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία - και ανεβαίνουν – δυσκολεύουν οι δείκτες θα μπαίνουν νέα μέτρα.

Παράλληλα τόνισε πως εξετάζεται σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης πως εξετάζεται η επιβολή χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Σύψας: Περιορισμός για τους άνω των 65 ετών

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας ανέφερε πως το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Οι τελευταίες αλλαγές, τα «παραθυράκια» και οι εκπλήξεις (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)