ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μυτιλήνη: Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους

Κακοκαιρία Μυτιλήνη: Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους
Intime News

Ανετράπη μεγάλο αλιευτικό σκάφος στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών - Το Λιμενικό Σώμα επιχειρεί στην περιοχή

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που διαπέρασε την Μυτιλήνη γύρω στις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας (28/09) η οποία συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση, έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην θαλάσσια περιοχή Νέων Κυδωνιών έχει ανατραπεί επαγγελματική αλιευτική λέμβος και αγνοούνται τρεις επιβαίνοντες.

Στην περιοχή της Καλλονής ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

Πλημμύρες και καταστροφές σε Στερεά και Δυτική Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (28/09) κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Ορεινή Ναυπακτία έχει καταγράψει έως τις 18:00 της Δευτέρας, περίπου 86 mm βροχής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 της Δευτέρας 28/09, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Προβλήματα σε Μεσολόγγι και Ναυπακτία

Στο Μεσολόγγι και στον δήμο Ναυπακτίας καταγράφηκαν τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες έπληξαν το απόγευμα της Δευτέρας κυρίως την νότια Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, περισσότερες από 50 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, για την απάντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια, λόγω των πλημμυρών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις πλημμύρες, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, «η πόλη μας επλήγη από έντονο καιρικό φαινόμενο, ενώ παράλληλα υπήρξαν αντλιοστάσια, που σημειωτέον δεν τα έχουμε παραλάβει ακόμα, τα οποία δεν λειτούργησαν πλήρως».

mesologgi7-1.jpg
Περισσότερες από 50 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου

«Εμείς», συνέχισε ο δήμαρχος, «τρέξαμε να αποκαταστήσουμε την πλήρη λειτουργία των αντλιοστασίων» ενώ όπως πρόσθεσε, «τόσο ο δήμος, όσο και η Περιφέρεια, είχαμε κάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα αρκετά καλή δουλειά στον καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων».

Επίσης, όπως είπε ο Κώστας Λύρος, «είναι επιτακτική η ανάγκη να δημοπρατηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στην είσοδο της πόλης, αλλά και να γίνουν ακόμα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο μας».

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Όσον αφορά στο δήμο Ναυπακτίας, η πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 15 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων στην Ναύπακτο και το Αντίρριο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, «από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί καταπτώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας και συγκεκριμένα στις δημοτικές ενότητες Αποδοτίας και Πυλήνης». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας εργάζονται συνεχώς, τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και στον δήμο Ναυπακτίας, για την αποκατάσταση των προβλημάτων».

Την ίδια στιγμή, προβλήματα προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Πάτρας, η καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας την περιοχή.

Τα περισσότερα από αυτά εντοπίστηκαν στη Ρήγα Φεραίου όπου ανέβηκε η στάθμη του νερού, στην περιοχή του Ψάχου, στα Δεμένικα, στην Αθανασίου Διάκου, την Τριών Ναυάρχων, την Όθωνος Αμαλίας, την Ακτή Δυμαίων και στην Κανελλοπούλου.

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αστατός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Κικίλια: Αυτό είναι το νέο μέτρο που εξετάζεται