ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR: ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 12 ΜΕΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θρίλερ με τα αποτελέσματα στο κρουαζιερόπλοιο: Το τρίτο τεστ θα δώσει τέλος στην αγωνία

Κορονοϊός - Θρίλερ με τα αποτελέσματα στο κρουαζιερόπλοιο: Το τρίτο τεστ θα δώσει τέλος στην αγωνία

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αρνητικά είναι τελικά τα τεστ των 12 μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που είχαν βγει θετικά, αναγκάζοντάς το να καταπλεύσει από την Μήλο στον Πειραιά.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα τεστ που έγιναν στον Πειραιά στα 12 μέλη του πληρώματος που είχαν βγει θετικά στον ιό, είναι τελικά αρνητικά και θεωρείται πως από λάθος βγήκαν θετικά στο πρώτο εργαστήριο στην Κρήτη.

Πλέον αλλάζει ολόκληρη η διαδικασία που θα τηρηθεί, αφού ο ΕΟΔΥ θα κάνει τεστ σε όλα τα μέλη του πληρώματος, συνολικά 666 άτομα και εάν βγουν αρνητικά τότε το πλοίο θα αποχωρήσει από τον Πειραιά.

Εάν έστω και ένα τεστ βγει θετικό τότε η κατάσταση θα επανεξεταστεί προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και με τα τεστ να διαφανεί πόσοι από το πλήρωμα ή και του επιβάτες έχουν κολλήσει τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του ΕΟΔΥ θα συλλέξουν δείγμα από επιφάνειες μέσα τσο κρουαζιερόπλοιο για να γίνουν τεστ και φυσικά θα υποβάλλουν σε μια ακόμη εξέταση, την τρίτη κατά σειρά τα 12 μέλη του πληρώματος.

Τι συνέβη με τα τεστ του πληρώματος

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πάντως ότι οι πρώτες θετικές ενδείξεις ενδεχομένως να οφείλονται σε λάθος του εργαστηρίου της Κρήτης με το οποίο συνεργάζεται η εταιρεία.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναμένεται να πάνε πλέον στο κρουαζιερόπλοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει ήδη ιχνηλάτιση των επαφών των 12 μελών του πληρώματος και το πόσα τεστ θα γίνουν στη συνέχεια θα εξαρτηθεί προφανώς από το αποτέλεσμα του τρίτου τεστ στο οποίο υπεβλήθησαν τα 12 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά αρχικά. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο το κρουαζιερόπλοιο να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά και να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του.

Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας

Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν αρχικά σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Η ΤUI Cruises προσθέτει επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises είναι σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η TUI Cruises είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

Δείτε εικόνα από το σημείο:

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Το εσωτερικό του πλοίου

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είχε ξεκινήσει κρουαζιέρες και στην Ελλάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε «δέσει» άλλες δύο φορές στον Πειραιά.

Σε ανακοίνωση του ο ΟΛΠ στις 16 Σεπτεμβρίου ανέφερε ότι: «Το «Mein Schiff 6» είναι το πρώτο πλοίο που ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και προσέγγισε τον Πειραιά μετά από 6μηνη αναστολή της κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία τα 7ημερα ταξίδια του κρουαζιερόπλοιου με επιβάτες από γερμανόφωνες χώρες, ξεκινούν από το Ηράκλειο της Κρήτης και περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Κέρκυρας, με ημερήσιες εκδρομές στις περιοχές αυτές. Στο πρώτο ταξίδι συμμετείχαν 700 επιβάτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Κικίλια: Αυτό είναι το νέο μέτρο που εξετάζεται