ΕΛΛΑΔΑ

Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα κατηγορεί τον Πομπέο για «αντιρωσική υστερία»

Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα κατηγορεί τον Πομπέο για «αντιρωσική υστερία»

Τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για τη Ρωσία σχολίασε  με ανάρτησή της στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ως «αντιρωσική υστερία» χαρακτηρίζει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, τα μηνύματα που θέλησε να περάσει κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Αυτού του είδους αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό» αναφέρει η ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Πομπέο δικαιολόγησε την πρωτοβουλία της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα κατηγορώντας ευθέως τη Ρωσία.

«Η συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή και ειδικά στη Λιβύη, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν την απόσυρση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων και τη συμφιλίωση στη χώρα» ανέφερε ο Πομπέο σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε ξεχωριστά στα ενεργειακά επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ επιθυμούν να στηρίξουν την Ελλάδα να διαφοροποιηθεί ενεργειακά τόσο η ίδια όσο και η ευρύτερη περιοχή.

«Οι ελεύθερες αγορές είναι αυτές που θα πρέπει να αποφασίζουν σχετικά με τις προμήθειες ενέργειας και όχι η ρωσική Gazprom» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάνω από 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας R0 στην Αττική