ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ: Ένταση και μικροεπεισόδια στο υπ. Υγείας

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ: Ένταση και μικροεπεισόδια στο υπ. Υγείας

Mέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης (30/09) διαμαρτυρία, προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία αρνήθηκε να κλείσει τον δρόμο, ώστε να μπορέσει η ΠΟΕΔΗΝ να κάνει την προγραμματισμένη διαμαρτυρία της και ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, κ. Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε ότι τραυματίστηκε και έπεσε στο έδαφος.

«Δεν έχει ξαναγίνει» φώναζε ο κ. Γιαννάκος, όταν τα ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο προς το υπουργείο.

Να σημειωθεί πως η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται σχετικά με την προάσπιση των συμφερόντων του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τη διαμαρτυρία

Σε ανακοίνωσή της για την διαμαρτυρία, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει:

«Στηρίζουμε και καλύπτουμε την Στάση Εργασίας 7πμ – 10πμ και την Συγκέντρωση 9πμ στο Υπουργείο Υγείας των εκτάκτων υπαλλήλων.

300 – 400 συνάδελφοί μας Επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας.

Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.

Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος.

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ αν χρειαστεί