ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Δυσοίωνη πρόβλεψη: «Πάνω από 700 τα κρούσματα το Δεκέμβρη στην Ελλάδα»

Κορονοϊός - Δυσοίωνη πρόβλεψη: «Πάνω από 700 τα κρούσματα το Δεκέμβρη στην Ελλάδα»
ASSOCIATED PRESS

«Πηγαίνουμε -προβλέψιμα- ανησυχητικά», δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης καθώς σταθεροποιούνται τα καθημερινά νέα κρούσματα σε πάνω από 300 σε μέσο όρο.

«Από τη στιγμή που θα μπούμε σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες κι εμείς θα είμαστε πιο πολλοί στους χώρους με χειρότερο αερισμό, αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση», τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (30/09) στο Open TV, ο Δημήτρης Σαρηγιάννης, προβλέποντας ότι τον Νοέμβριο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού θα ξεπερνά καθημερινά τα 400 και τον Δεκέμβριο τα 700.

Θέτοντας τα μέτρα τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να παρθούν ανέφερε: «Τα νούμερα είναι σταθερά υψηλά. Αν κρατούσαμε την τηλεργασία στο 75% θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση. Επίσης από τα μέσα Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε μάσκες μέσα και έξω».

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ αν χρειαστεί

Αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία, ήταν ξεκάθαρος: «Πρέπει να γίνουν τάξεις των 15 παιδιών. Να βρεθούν χώροι στους Δήμους. Σε τάξεις με μεγάλο συγχρωτισμό, είναι δύσκολο να τηρηθούν συνθήκες υγιεινής, θα πρέπει να βρεθούν τεχνολογικές λύσεις (για εξαερισμό κτλ)».

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης, στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ: Αγνοούνταν για 2 χρόνια - Την βρήκαν ζωντανή να επιπλέει στη θάλασσα