ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι για την Αττική - Έρχονται μάσκες παντού, κλείνουν οι πλατείες

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι για την Αττική - Έρχονται μάσκες παντού, κλείνουν οι πλατείες
IN TIME

Νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού συζητήθηκε η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο πλατειών, ειδικά για την περιοχή της Αττικής.

Λινού: Υποχρεωτική μάσκα και έξω - Αργούμε κι αυτό είναι εις βάρος μας

«Είναι πάρα πολύ ανησυχητικά τα κρούσματα στην Αττική, έχουμε πολλούς -λυπάμαι πολύ που το λέω- "υποψήφιους" να κολλήσουν από τα 240 κρούσματα. Έχουμε μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο», επεσήμανε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, μιλώντας στο Open TV, το πρωί της Τετάρτης (30/09).

«Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά αλλά δεν χρειάζεται πανικός, γιατί με τον πανικό μπορεί να υπάρχουν άλλες σοβαρές συνέπειες, που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία μας. Δεν ξέρω γιατί αργούμε να πάρουμε αποφάσεις και να λύσουμε προβλήματα. Νομίζω ότι αργούμε και αυτό είναι εις βάρος μας», τόνισε Αθηνά Λινού.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι, να πάρουμε μέτρα ατομικής προστασίας και να ενθαρρύνουμε -με τον τρόπο του ο καθένας- την Πολιτεία να εφαρμόσει ανώδυνα μέτρα γρήγορα ώστε να μη χρειαστεί να έχουμε επώδυνα μέτρα», συμπλήρωσε η καθηγήτρια.

«Δεν επαρκεί η μάσκα από μόνη της, χρειάζεται απόσταση και χρήση των ατομικών μέσων καθαριότητας», συμπλήρωσε η κ. Λινού για τα κρούσματα στα σχολεία και σημείωσε: «πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο, είναι τόσο καλύτερο να βρίσκονται τα παιδιά έξω».

«Θα έκανα υποχρεωτική τη μάσκα και έξω. Θα προσπαθούσα να αποσυμφορήσω τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα προσπαθούσα να εμπνεύσω τους συμπολίτες μου να δημιουργήσουν "φούσκες" στις οποίες θα συμμετέχει μία ή δύο οικογένειες και θα απέφευγα κάθε άλλη επαφή. Τέλος θα προσπαθούσα να δώσω κίνητρα ώστε να αποφευχθεί το στίγμα και οι συνέπειες όταν ανακοινώσει κάποιος ότι έχει τη νόσο ή συμπτώματα», ανέφερε επίσης η καθηγήτρια.

«Με όλα αυτά θα μπορούσα να αποφύγω το lockdown», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως για καταλήψεις: Οι χαμένες ώρες θα αναπληρωθούν με μαθήματα τις αργίες και τα Σάββατα