ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Αγωνία για τις ΜΕΘ: Πόσες κλίνες είναι κενές – Το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης

Κορονοϊός - Αγωνία για τις ΜΕΘ: Πόσες κλίνες είναι κενές – Το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σε οριακό σημείο τα κρεβάτια εντατικής στην Αττική - Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον επόμενο μήνα

Οι 40 από τις 110 κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι σήμερα ελεύθερες σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Έθνος με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ετοιμάζει σχέδιο για την περίπτωση που αυξηθούν κατακόρυφα τα περιστατικά κορονοϊού που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Ειδικότερα στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα οι 50 νέες κλίνες για κορονοϊό στο Νοσοκομείο Σωτηρία που αποτελούν δωρεά της Βουλής.

Ήδη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ετοιμάζει πυρετωδώς τις εγκαταστάσεις ώστε να λειτουργήσουν χωρίς καθυστέρηση πριν αρχίσει ο βαρύς χειμώνας και αυξηθούν και καταγραφούν και περιστατικά γρίπης. Από την άλλη στις 110 κλίνες ΜΕΘ covid-19 θα προστίθενται καθημερινά και άλλα κρεβάτια σε εντατικές, που σήμερα νοσηλεύουν ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Σύμφωνα με το Έθνος οι πάσχοντες που δεν θα έχουν προσβληθεί από κορονοϊό αλλά θα χρειάζονται εντατική θεραπεία, θα μεταφέρονται στις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες σε αυτή τη φάση της πανδημίας θα διαθέσουν περισσότερες κλίνες στο ΕΣΥ με τη σχετική αποζημίωση.

Ανακοινώνονται νέα μέτρα για την Αττική

Νέα μέτρα για προκειμένου να ανακοπεί η ορμή του κορονοϊού, εξετάζει η κυβέρνηση, ειδικότερα στην Αττική όπου τον τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση.

Στο τραπέζι των συζητήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα, έχει πέσει τόσο η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους (και εξωτερικούς), αλλά και το κλείσιμο των πλατειών στην Αττική, όπου το βράδυ παρατηρείται κοσμοσυρροή.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, στο OPEN, η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού, τόνισε πως αργούμε να πάρουμε αποφάσεις «και είναι εις βάρος μας», ενώ χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική την έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική.

«Έχουμε μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο, είναι πολλοί οι υποψήφιοι να κολλήσουν», σημείωσε η κυρία Λινού, ενώ τόνισε πως «δεν επαρκεί η μάσκα από μόνη της, χρειάζεται απόσταση». «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο. Θα έκανα υποχρεωτική τη μάσκα και έξω. Θα προσπαθούσα να αποφύγω το lockdown», ανέφερε η ίδια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταλήψεις: Τα 4 μέτρα για να «σπάσουν» - Τι ισχύει για απουσίες και τηλεκπαίδευση